Ga naar Content

Golf aan auto-inbraken in Hoofddorpse buurt: zes in twee weken

Ingeslagen autoruiten, stukken glas op de achterbank en verdwenen spullen: in slechts twee weken tijd zijn er maar liefst zes auto-inbraken gepleegd in de buurt Hoofddorp-Zuid.

Diefstal uit auto's in de parkeergarage Polderplein en Draverslaan - Foto: Wijkagent Arjen Schut

Het gaat om drie auto-inbraken in parkeergarage Polderplein, twee in parkeergarage Draverslaan en één in de Burgemeester van der Willigenlaan, vertelt een politiewoordvoerder aan NH. 

De auto's die in de parkeergarages stonden zijn flink toegetakeld, blijkt uit een foto die de Hoofddorpse wijkagent Arjen Schut op platform X deelde. Bij alle vijf de auto's is de ruit bij de achterbank ingeslagen.

"Laat nooit spullen achter met bluetooth aan"

Wijkagent Arjen Schut

Om een inbraak in je eigen auto te voorkomen, geeft de wijkagent een gouden tip: "Laat nooit spullen achter met bluetooth aan, ook al verstop je ze", schrijft hij. "Zet je apparatuur in de vliegtuigstand of neem ze mee!"

De politie doet nog onderzoek, onder andere naar een eventueel verband tussen deze autodiefstallen. Getuigen worden gevraagd zich te melden. Ook roept de politie Hoofddorpers op relevante beelden te delen. 

In Haarlemmermeer zijn er steeds meer diefstallen uit of vanaf motorvoertuigen, blijkt uit cijfers van de politie. In totaal waren er vorig jaar 462 en het jaar daarvoor 325.

In Hoofddorp werden de meeste autodiefstallen gepleegd, en Hoofddorp-Zuid was het vaakst doelwit. Vorig jaar waren daar per twee weken gemiddeld 3 diefstallen uit of vanaf motorvoertuigen. In heel Hoofddorp waren dat er toen gemiddeld 11 per twee weken. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook