Ga naar Content

Eigenaar onverbiddelijk: bewoners Rijsenhoutse camping na zomer al weg

Bewoners van camping De Westeinder in Rijsenhout mogen nog een half jaar van het vakantiepark genieten. Voor eind september moet hun standplaats leeg zijn. Dat betekent dat de stacaravans moeten wijken en de bewoners op zoek moeten naar andere woonruimte op de toch al krappe woningmarkt. 

Foto: NH Media

Dat heeft de nieuwe eigenaar Kleen Estate de bewoners laten weten, zo blijkt uit een brief van de ontwikkelaar die in handen is van NH. Uit navraag blijkt dat alle bewoners de brief hebben ontvangen. Bewoners die een standplaats huren en daar een eigen chalet op hebben gezet, moeten deze zelf weghalen. 

Bewoners beklagen zich op Facebook over de 'zakelijke en onpersoonlijke communicatie' van de nieuwe eigenaar. Enkele uren voor ze de brief ontvingen lazen ze bij de receptie al de 'onheilspellende' boodschap dat de camping was verkocht. Kleen Estate is vandaag niet bereikbaar voor commentaar. 

Bewonersbijeenkomst

Veel bewoners zitten met hun handen in het haar, zo bleek vorige week dinsdag toen NH een bewonersbijeenkomst georganiseerd door bewoners bezocht. Luister in de video hieronder naar de verhalen van de bewoners. 

Tekst gaat verder onder de video.

Campingbewoners willen niet weg - NH Nieuws

Uit de brief aan de bewoners blijkt dat de nieuwe eigenaar de camping wil transformeren in een modern en duurzaam vakantiepark 'dat aan de hoogste standaarden voldoet'. Dat park moet in 2026 af zijn, want de ontwikkelaar zegt ongeveer 24 maanden nodig te hebben.  

Kleen Estate nodigt de huurders uit om dan terug te keren naar het park en te genieten van de kwaliteitsverbeteringen. "Wij kijken ernaar uit om u opnieuw te verwelkomen op ons vernieuwde recreatiepark."

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]