Ga naar Content

Harde kern krijgt kippenvel na historisch succes Ajax Vrouwen: "Enorm trots gevoel"

Voor het eerst in de historie van het Nederlandse vrouwenvoetbal bereikt een club de kwartfinales van de Champions League. De Ajax Vrouwen wonnen gisteravond voor eigen publiek van AS Roma met 2-1 en gaan daardoor naar de knock-outfase van het Europese toernooi. "Kippenvel", laat Melvin Kaliey van Ajax Women Fanatics enthousiast weten.

Ajax Woman Fanatics met Melvin Kaliey rechtsboven - Foto: NH Media

"Een hele bijzondere avond", vertelt Melvin Kaliey een dag na de unieke prestatie. De voorzitter van Ajax Women Fanatics is er eigenlijk altijd bij. "In de ochtend gierden de zenuwen al door mijn lijf, kreeg ook bijna geen hap eten naar binnen. Uiteindelijk voelt dit ook een beetje als een beloning voor onze support."

"Trots gevoel"

Wedstrijdspanningen waren er ook bij Ajax-fan Joëlle de Rover. "Als je me vooraf had gezegd dat we zouden meedoen voor de bovenste twee plekken, dan had ik je voor gek verklaard. Laat staan dat we gewoon doorgaan. Een enorm trots gevoel."

"Bij die 2-1 vlak voor tijd vloog ik mijn vrienden in de armen", geeft De Rover aan als meest bijzondere moment van de avond. "Dat gevoel is onbeschrijfelijk als je met je club zo dicht bij zo'n resultaat bent. Heel trots op die meiden."

Tekst loopt verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Naast de spannende wedstrijd blijft de ereronde vooral op het netvlies staan bij Kaliey. "Als supportersgroep voelen we ons meer thuis op De Toekomst, daar kunnen we meer één blok vormen. In de Arena zitten we als supporters meer verdeeld en verdwijnen we in de massa. Daarom waardeerde ik het zo enorm toen Romée Leuchter tijdens de ereronde nog een keer extra juichte naar ons."

Betrokkenheid

De historische prestatie van het team van coach Suzanne Bakker krijgt deze dagen enorm veel aandacht. De Rover hoopt dat dit wat doet met de betrokkenheid voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. "In Engeland bijvoorbeeld heeft het clubvoetbal een flinke boost gekregen na de goede internationale resultaten. Hopelijk gaat dat in Nederland ook gebeuren. Bomvolle tribunes op sportpark De Toekomst klinken mij als muziek in de oren."

Tekst loopt verder onder de tweet.

De vrouwen van Ajax vieren plaatsing voor de kwartfinale van de Champions League - Foto: Pro Shots/Remko Kool

Tot nu toe is de interesse tussen nationale en internationale wedstrijden nog groot. Gisteravond bezochten ongeveer vijftienduizend fans de Arena, terwijl er slechts een paar honderd geïnteresseerden afkomen op de competitiewedstrijden op De Toekomst. "Het speelt denk ik mee dat de Arena veel aantrekkelijker is om te bezoeken", is een verklaring van Kaliey. "Wedstrijden in de Arena kosten veel geld, maar de Klassieker volgende week tegen Feyenoord is in het stadion en natuurlijk de kwartfinale van de Champions League ook."

Chelsea

Over de volgende tegenstander in de knock-outfase is er voorkeur richting Chelsea bij Kaliey. "Een jaar geleden deden we het goed in een oefenwedstrijd tegen Chelsea, dus ik zou zeggen laat die Engelse vrouwen maar komen." De Rover heeft minder voorkeur en is realistisch genoeg dat het een flinke kluif voor de Ajax Vrouwen gaat worden. "Ik hoop eigenlijk vooral op mooie avond in een uitverkochte Arena."

Volgende week dinsdag om 13.00 uur horen de Amsterdamse heldinnen tegen welke ploeg ze loten in de volgende ronde.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52