Ga naar Content

Meer dan 400 bedrijven op één plek: Muidens adres blijkt hotspot voor fraude

Een adres in Muiden blijkt de Nederlandse koploper als het gaat om het aantal brievenbusfirma's op één adres. Op het bewuste adres staan maar liefst 403 bedrijven geregistreerd. Een alarmsignaal, want zulke brievenbusfirma's worden vaak gebruikt door financiële criminelen.

Foto: Adobe Stock

Het Muidense adres komt naar voren in een rapport van het Britse economische onderzoeksbureau Moody's Analytics, meldt de NOS. Dat bureau onderzocht over de hele wereld naar opvallende afwijkingen bij bedrijven.

Opvallende afwijkingen

Het gaat bijvoorbeeld om bedrijven met extreem oude of heel jonge bestuurders, om plekken waar heel veel bedrijven staan ingeschreven en om bestuurders die op papier bij honderden bedrijven de baas zijn. Dat kan een signaal zijn dat er iets niet in de haak is. 

Het adres in Muiden blijkt dus de grootste 'rode vlag', maar is allesbehalve het enige adres in Nederland waar het mogelijk mis gaat. Al met al gaan de alarmbellen op 380.000 adressen af. Nederland staat daarmee op een Europese vierde plaats als het gaat om massaregistratie. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.