Ga naar Content

Parcoursbouwers spelen essentiële rol op Jumping Amsterdam

Jumping Amsterdam trok dit weekend zo'n 60.000 bezoekers. Stuk voor stuk paardenliefhebbers die vooral genoten wat er op de hoofdpiste gebeurde. En hoe die hoofdpiste eruit ziet, ligt in handen van Quintin Maertens. Voor de derde keer is hij de eindverantwoordelijke parcoursbouwer van dit concours. "Dat is een grote eer."

Parcoursbouwers spelen essentiële rol op Jumping Amsterdam - NH Nieuws

"Het moet echt rap", laat Quintin Maertens weten. Weken voor het evenement heeft de parcoursbouwer al bepaald hoe de hindernissen eruit zien en waar ze moeten staan. Echter op het moment zelf heeft Maertens en zijn team ongeveer een half uur de tijd om de hoofdpiste vol te bouwen. "Daarom is belangrijk dat iedereen weet wat hij of zij moet doen."

Willem Greve

"Dit was een mooi parcours", laat Willem Greve na afloop weten. De Olympische springruiter is altijd blij met parcoursbouwer Maertens. "Het is altijd mooi als een parcoursbouwer het deelnemersveld goed kan inschatten."

Louis Konickx

Vele jaren keek Maertens mee met grootheid Louis Konickx. Nog steeds werken de twee parcoursbouwers nauw samen. "Quintin ontwerpt hele intelligente parcours waarbij hij goed de ruimtes weet te gebruiken", laat de ervaren Konickx weten. "Daardoor ziet hij meer mogelijkheden dan anderen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52