Ga naar Content

14-jarige jongen meldt zich bij politie na overvalpogingen bij hockeyclub Pinoké

Een 14-jarige jongen heeft zich gisteren bij de politie gemeld, omdat hij vorige week woensdag zou hebben geprobeerd twee leden en een trainer van hockeyclub Pinoké te beroven. Dat gebeurde op de Jan Tooroplaan, nabij het hockeycomplex in het Amsterdamse Bos.  

Entree hockeyclub Pinoké - Foto: Orange Pictures

Het eerste slachtoffer is een trainer van de club. Kort nadat de vrouw tussen 17.30 uur en 18.00 uur de club heeft verlaten, wordt ze door twee jongens aangesproken. Terwijl ze haar met een wapen bedreigen, eisen ze haar telefoon op.

Omdat de vrouw op dat moment deelneemt aan een online vergadering, heeft ze haar smartphone in haar handen. Als ze de daders vertelt dat alle deelnemers aan de vergadering hen kunnen zien, kiezen ze eieren voor hun geld en nemen de benen. 

In de kiem gesmoord

Ook de tweede beroving, iets later en ook aan de Jan Tooroplaan, wordt in de kiem gesmoord. De twee straatrovers dwingen een jonge fietsende hockeyer te stoppen en zijn spullen af te geven. Ze zeggen dat ze een mes bij zich hebben, maar als ze meer hockeyers zien naderen, slaan zij zonder buit op de vlucht.

Lees ook

De slachtoffers slaan alarm bij de politie, die direct agenten naar het Amsterdamse Bos stuurt. Zij kammen de omgeving uit, maar treffen die avond geen verdachten meer aan. De 14-jarige jongen die zich gisteren heeft gemeld, zit niet langer vast, maar is wel officieel verdachte. Inmiddels weet de politie ook wie de tweede verdachte is, al moet hij nog worden verhoord.

Het is dus bij twee pogingen gebleven, maar de gebeurtenissen zorgen voor veel onrust onder leden van Pinoké én hun ouders. Hoewel de club het advies al eerder gaf, herhaalt ze de oproep aan leden om alleen in groepsverband van en naar de hockeyvelden te fietsen. De club schrijft dat boa's de komende tijd vaker zullen surveilleren rond het complex.

Pinoké-leden en anderen worden opgeroepen een melding te maken of aangifte te doen als hen iets soortgelijks is overkomen. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]