Ga naar Content

Code oranje en zware windstoten: storm Isha raast vannacht door provincie

Storm Isha staat voor de deur. Vanavond en vannacht worden in Noord-Holland zware windstoten van 110 kilometer per uur verwacht. Het KNMI heeft voor de hele provincie en het Waddengebied code oranje afgegeven. In de rest van het land geldt code geel.

Foto: ANP

Tot 2.00 uur geldt code geel, maar daarna krijgt de provincie te maken met zwaardere windstoten. Het KNMI heeft vanaf 2.00 tot 8.00 code oranje uitgeroepen voor heel Noord-Holland en het Waddengebied. Het is vooral uitkijken voor omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. 

Volgens NH-weerman Jan Visser ligt het zwaartepunt van de storm morgenochtend tussen 5.00 en 8.00 uur. "De windsnelheden zijn het hoogst aan de kust, in de Noordkop en op Texel", zegt hij.

Ook de rest van het land krijgt te maken met een flinke storm. In het binnenland worden windstoten van 90 kilometer per uur verwacht en aan de kust kunnen die een snelheid van 100 kilometer per uur bereiken. 

Ochtendspits 

Rijkswaterstaat verwacht een drukke maandagochtendspits. Zij waarschuwen daarom alvast voor de zware windstoten.

Op Schiphol wachten luchtvaartmaatschappijen de storm niet af. Zij annlueren op voorhand alvast zo'n 130 vluchten.

Lees ook

Vanwege de verwachte storm is er opnieuw kans op hoge waterstanden in de provincie. Vrijdag sloot het Hoogheemraadschap uit voorzorg al verschillende sluizen. Ze verwachten dat de sluizen pas op dinsdag weer open kunnen. 

Vanaf 9.00 uur morgenochtend zijn de ergste windstoten voorbij, voorspelt het Visser. Morgen kan het nog wel flink gaan regenen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.