Ga naar Content

Hagenaar (49) aangehouden voor dood Hoofddorpse Rishi

De politie heeft gisteren een man aangehouden die ervan wordt verdacht de vermiste Hoofddorper Rishi Parmesar om het leven te hebben gebracht. De 49-jarige verdachte werd aangehouden in Den Haag. Parmesar keerde in december 2022 niet terug van een reis naar Suriname.

Rishi Parmesar (48) uit Hoofddorp sinds december vermist - Foto: Politie

Zijn familie deed op zondag 18 december 2022 aangifte van Parmesars vermissing, omdat hij die dag niet op zijn vlucht vanuit Paramaribo naar Schiphol zat. In juni 2023 reisde een politieteam af naar Suriname om naar de man te zoeken. De politie ging er toen al vanuit dat de man niet meer leefde.

Ook was duidelijk dat Parmesar voor het laatst gezien is op het terrein van zijn bedrijf aan de Indira Gandhiweg in Lelydorp. Op dat terrein vond de politie een horloge van wie de eigenaar onbekend was.

Dood verklaard

Het Openbaar Ministerie van Suriname heeft tijdens haar onderzoek aanleiding gevonden om de vermiste Hoofddorper dood te verklaren, laat de politie weten. In Suriname zit ook nog een verdachte vast. Een derde persoon is nog steeds verdachte in de zaak, maar zit niet meer vast.

Tijdens een persconferentie afgelopen mei in Suriname liet de familie van Rishi Parmesar weten geschrokken te zijn dat de vermissingszaak plots een moordzaak was geworden. "Veel mensen weten dat mijn broer vermist is, maar in de rechtszaak wordt het behandeld als een moord", zei zijn broer toen.

Tekst gaat verder onder video van persconferentie

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Hij vertelde toen ook dat de twee Surinaamse verdachten een man en een vrouw zijn. Op het terrein van het bedrijf en in de auto van de vrouw zouden bloedsporen zijn gevonden. In die auto zouden ook een dolk, een pijp en een kapmes zijn gevonden. De mannelijke verdachte zou op videobeelden met een jerrycan zijn gezien. 

Ook het doden van Parmesar zou op beeld staan. De familie vertelde een dag eerder met eigen ogen op die beelden te hebben gezien hoe een derde persoon hun geliefde Rishi neerslaat. Die persoon zou vlak na de moord naar Nederland zijn gevlucht. De Nederlandse en Surinaamse autoriteiten zouden de afgelopen tijd aan zijn aanhouding hebben gewerkt. De politie heeft deze lezing niet bevestigd.

"Ik had nooit gedacht dat hij mijn zoon zou vermoorden"

Moeder van Rishi Parmesar

Volgens de broer is de gisteren aangehouden verdachte aangetrouwde verre familie waar Rishi een zakelijk geschil mee had. Zijn moeder vertelde tijdens de persconferentie huilend dat het om een vriend van de familie zou gaan, die ze als haar zoon zag: "Hij kwam bij mij thuis en ik heb voor hem gekookt. Ik had nooit gedacht dat hij mijn zoon zou vermoorden."

De familie riep de verdachte destijds op om desnoods anoniem te vertellen wat hij met het lichaam van hun zoon en broer heeft gedaan, maar dat lichaam is nog steeds niet gevonden. "Zeg anders tegen je moeder, broertje of zusje waar hij is. Zij kunnen mij bellen. Zeg waar hij is. Dan kunnen wij het afsluiten", zei een wanhopige broer. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]