Ga naar Content

Studenten bouwen nieuw insectenhotel voor kinderboerderij na verwoesting door storm Henk

Mbo'ers van het Aalsmeerse Yuverta schieten de lokale kinderboerderij te hulp. Storm Henk verwoestte twee weken geleden het insectenhotel van Boerenvreugd. De studenten bouwen nu een nieuw onderkomen dat klaar moet zijn voordat de eerste bij zich in het voorjaar meldt. 

Studenten bouwen nieuw insectenhotel voor kinderboerderij - NH Nieuws

Medewerkster van kinderboerderij Boerenvreugd Monique Musch vertelt over de kleine ramp die zich pasgeleden op de geliefde boerderij afspeelde: "Het insectenhotel is ooit door een vrijwilliger gebouwd en staat al zo'n tien jaar. Het overleefde dus heel wat stormen, maar Henk had zoiets van: ik ga er even vol in. Toen lag ie om."

Van het hotel waar bijen, torren en andere insecten jaarlijks massaal een kamer boeken was vrijwel niets meer over. Of er overwinterende gasten zijn gesneuveld, is niet bekend. 

"Nu maken ze iets wat blijvend is en ze aan familie en vrienden kunnen laten zien"

Peter van Baal - docent Yuverta Aalsmeer

De medewerkers en vrijwilligers van Boerenvreugd willen eigenlijk het liefst meteen een nieuw hotel bouwen, maar komen tot de conclusie dat ze daar voorlopig geen tijd voor hebben. Ze werken nu namelijk in verband met de vogelgriep aan een groot nieuw pluimveeverblijf. 

Maar dan komt er een mailtje van Yuverta langs. De school heeft nog wel een groep studenten met een bouw- of hoveniersachtergrond die de klus graag klaart. "Voor de jongens is het een mooie opdracht, omdat ze hun bouwwerken voor school normaal vaak moeten afbreken. Nu maken ze iets wat blijvend is en ze aan familie en vrienden kunnen laten zien", vertelt docent Peter van Baal.

Zelf vaak geweest

Musch noemt het aanbod 'fantastisch'. "Iedereen kent de kinderboerderij in Aalsmeer. Het is een plek waar iedereen samenkomt. Het is hartstikke leuk om leerlingen enthousiast te zien worden over iets dat ze mogen maken voor ons."

Voor de 18-jarige Jordy is de opdracht extra leuk, omdat hij zelf uit Aalsmeer komt. "Ik ben vroeger vaak bij de kinderboerderij geweest", vertelt hij. "Het is mooi dat we dit nu voor hen kunnen doen."

Tekst gaat verder onder afbeelding

Het oude insectenhotel na bezoek van storm Henk - Foto: Kinderboerderij Boerenvreugd

De mannen hebben nog flink wat werk te verzetten. Ze hebben de resten van het oude hotel opgehaald bij de kinderboerderij, maar moeten eigenlijk helemaal opnieuw beginnen. "Alles is omgewaaid. Het oude hotel stond te leunen op twee bomen en die zijn afgebroken", legt Aiton (17) uit. 

Van Baal is niet van plan om half werk te leveren. "Het nieuwe hotel moet minstens twee keer zo lang meekunnen als het oude", verzekert hij. "En als het straks staat ben ik natuurlijk apetrots op de jongens."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]