Ga naar Content
Een groen grasveld nabij een gebouw 's nachts.
Haarlem

Vijfde explosie bij flat aan de Vincent van Goghlaan in Haarlem, ondanks cameratoezicht

16 januari 2024, 10.41 uur · Aangepast 16 januari 2024, 12.17 uur
Door: Redactie Haarlem · Foto: Inter Visual Studio

Bij een flatwoning aan de Vincent van Goghlaan in Haarlem-Oost is vannacht voor de vijfde keer in een maand tijd een explosief afgegaan. Het is nog onduidelijk om wat voor explosief het gaat.

Even na 1.00 uur vannacht klinkt er weer een harde knal aan de achterzijde van de flat aan de Vincent van Goghlaan. En dat terwijl er sinds afgelopen vrijdag beveiligingscamera's bij de flat hangen. Het is al de vijfde ontploffing in een paar weken tijd. Eerder was het ook al het geval op eerste kerstdag, tweede kerstdag, 2 januari en 10 januari. 

Harde knal met lichtflitsen

De politie is vannacht snel ter plaatse en doet onderzoek naar het soort explosief. "Het is nog niet duidelijk of het om vuurwerk gaat, alle resten zijn verbrand", vertelt een woordvoerder. "Daar komt waarschijnlijk nog extra onderzoek naar. Een getuige hoorde een harde knal en zag daarbij ook lichtflitsen."

Gewond aan hand

Uit camerabeelden blijkt dat de verdachte een beetje onhandig te werk is gegaan. "Hij is mogelijk gewond geraakt aan zijn hand. Het explosief ging namelijk al af toen hij het in zijn hand had", aldus de politiewoordvoerder.

Tekst loopt door na de foto.

Vierde explosie Vincent van Goghlaan Haarlem - Foto: Inter Visual Studio

Legerjas

De 'aanslagen' lijken gericht op een woning op de eerste etage van de flat. Die loopt lichte schade op vannacht: er is wat glas gebroken. "Een getuige heeft een man in een legerjas zien weglopen. In de richting van het Reinaldahuis aan de Leonard Springerlaan."

"We hebben verder geen aanknopingspunten en we hopen dat mensen wellicht ook camerabeelden hebben of toch iets meer gezien hebben. Ze kunnen zich natuurlijk ook melden bij Misdaad Anoniem. Dan blijf je ook echt anoniem. Dat verlaagt misschien de drempel om iets te vertellen", aldus de woordvoerder. 

Op last van burgemeester Jos Wienen zijn er afgelopen vrijdag beveiligingscamera's opgehangen bij het flatgebouw aan de Vincent van Goghlaan. "De camera's blijven hangen zolang dat nodig is", zegt een woordvoerder van de burgemeester.

Vijfde explosie Vincent van Goghlaan Haarlem - Foto: Inter Visual Studio

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]