Ga naar Content

Jesper de Jong beleeft droomweek en heeft "hartstikke veel zin" in partij tegen wereldtopper Jannik Sinner

"Het is de mooiste week uit mijn leven, denk ik." Tennisser Jesper de Jong uit Hoofddorp zweeft in Australië op een roze wolk. Nadat hij via de kwalificaties voor het eerst doordrong tot het hoofdschema van een Grand Slam-toernooi staat hij in de tweede ronde van de Australian Open. Dinsdagnacht (Nederlandse tijd) treft hij de nummer vier van de wereld Jannik Sinner. 

Jesper de Jong - Foto: ANP Foto

"Dit is heel bijzonder", vertelt de 23-jarige De Jong zijn verhaal in de radio-uitzending van NH Sport. "Het was een hele grote droom om me te kwalificeren. Een ronde winnen, is mooi meegenomen en nu tegen Sinner. Dat is een mooi affiche. Je mag spreken van een droomweek. Dit ga ik koesteren."

Veel reacties

Na zijn overwinning op de Argentijn Pedro Cachin (72e van de wereld) in de eerste ronde heeft De Jong veel reacties gekregen. "Mijn telefoon was ontploft. Het doet me goed wat het losmaakt. Prachtig", aldus de nummer 161 van de ATP-ranking, "Ik heb zware partijen gehad. Het valt niet altijd jouw kant op, maar deze week wel. Ik heb het geluk aan mijn zijde gehad. Dat heb je nodig anders kom je er niet. Dan zie je wat er kan gebeuren."

Na een kort nachtje slapen, heeft De Jong vandaag een uur op Margaret Court getraind. Zo kon hij een beetje wennen aan de omstandigheden, voordat hij de baan op gaat tegen een van de beste tennissers van de wereld van dit moment.

"Straks sta ik op een megagrote baan"

Tennisser Jesper de Jong

"Ik speel tegen Sinner in een groot stadion en daar heb ik nog niet zo vaak gespeeld. Ik wil me er goed op voorbereiden. Qua optiek is het anders dan baan zeventien. Dat is een compacte baan en straks sta ik op een megagrote baan met een veel grotere uitloop. Het is ook anders voor de ogen en bij het bewegen. Ik heb er harstikke veel zin in."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52