Ga naar Content

Aanvoerder Mbuyamba ziet angstig FC Volendam nauwelijks risico nemen: "Er is veel druk"

FC Volendam liet het vandaag na om goede zaken te doen tegen degradatieconcurrent Almere City. Er werd met 0-1 verloren en na afloop droop de teleurstelling eraf bij de spelers en bij aanvoerder Xavier Mbuyamba. "Het lukte vandaag totaal niet. Een rotgevoel."

Xavier Mbuyamba erkent wanprestatie: "Een rotgevoel" - NH Sport/Frank van der Meijden

"Op het moment dat wij dingen met de bal willen, dan wordt er niet bewogen. En er gaan ook geen mensen diep. Dan kan je achterin wel de bal vasthouden, maar er zal toch iets moeten gebeuren", analyseert Mbuyamba na afloop. 

"Ik ken mijn ploeg. Ik weet wat ze kunnen. Deze wedstrijd had ik wel verwacht"

FC Volendam-trainer Regillio Simons

"We probeerden wel risico te nemen, maar als het steeds fout gaat dan ga je er al snel mee stoppen natuurlijk", gaat de 22-jarige aanvoerder verder. "Ik zelf ook. Ik wil die ballen wel spelen, maar als het risico te groot is dan doe ik het niet."

Tekst gaat verder onder de reactie van FC Volendam-trainer Regillio Simons

Regillo Simons schrok niet van het bedenkelijke niveau van zijn ploeg - NH Sport / Frank van der Meijden

FC Volendam-trainer Regillio Simons beleefde tegen Almere City zodoende een uiterst teleurstellend debuut als hoofdtrainer. Simons merkte voorafgaand aan het duel al veel spanning binnen zijn ploeg. Simons: "Die spanning mondde zelfs uit in het uitvallen van mensen in de warming-up. Dat en de omschakeling in het systeem kwam het vertrouwen van de jongens niet ten goede."

Door de nederlaag zakt FC Volendam naar de laatste plaats in de eredivisie. Vitesse, dat later vandaag nog in actie komt, heeft een beter doelsaldo dan FC Volendam. Het volgende duel voor de ploeg van Simons is zaterdag 20 januari. Dan staat de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (18.45 uur) op het programma. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52