Ga naar Content

Zaanse Sam 'kite-schaatste' en stuntte vandaag door de Kalverpolder

De Zaanse Sam trotseerde het ijs wel op een heel uitzonderlijke manier. Met zijn kite in de hand en ijzers onder de voeten gleed hij vandaag de Kalverpolder door. Ook voor wat stuntwerk draaide hij zijn hand niet om. 

Sam kiteschaatst door de Kalverpolder - NH Nieuws

Normaal is de Sam de Lorm uit Zaandam kitesurfend te vinden op het water, maar vandaag had hij een ander idee. "Op het ijs werkt het even goed", legt hij uit. "Of misschien wel beter."

Spijbelen

Met flinke snelheid en souplesse racet Sam de polder door. Als het even kan, springt hij ook nog meters de lucht in. Om te stunten of om hier en daar een wak te ontwijken. "Het is gewoon adrenaline", vertelt hij enthousiast. "Ik heb er heel lang op gewacht en nu kan het eindelijk weer."

Dit allemaal onder toeziend oog van een duidelijk trotse vader. Zijn vader slaat het kite-schaatsen wel nog even over. Eigenlijk is het ook helemaal niet de bedoeling dat hij op het ijs is. "Ik ben aan het spijbelen", geeft hij toe. Hij is directeur van het Singer Laren museum in Hilversum en is vandaag stiekem wat eerder vertrokken om naar zijn zoon te kijken. "Dus niet verder vertellen!"

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.