Ga naar Content

Baanwielrenners Dorenbos-Abma verslaan wereldkampioenen op NK

Baanwielrenners Yanne Dorenbos uit Castricum en Elmar Abma hebben vrijdagavond goud gepakt op de koppelkoers tijdens het NK in Apeldoorn. Het duo versloeg verrassend wereldkampioenen Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip.

Het podium bij de koppelkoers op het NK 2023 - Foto: Orange Pictures

Havik en Van Schip werden in augustus wereldkampioen op dit onderdeel en waren de grote favoriet, maar konden het dus niet waarmaken. Wel kwam Havik donderdagavond nog in actie bij een wedstrijd in Kopenhagen en Van Schip reed eerder op de avond de keirin.

Succesvol

Dorenbos en Abma waren eerder dit NK ook succesvol op andere onderdelen. Zo won Dorenbos donderdag de scratch en Abma het omnium. Dorenbos combineert het baanwielrennen met het wegwielrennen. Komend seizoen zal de Noord-Hollander rijden voor de ploeg Parkhotel Valkenburg (voorheen ABLOC)

Tekst loopt door onder foto

Elmar Abma (l) en Yanne Dorenbos (r) - Foto: Orange Pictures

Bij de vrouwen pakte Marit Raaijmakers vrijdagavond goud op de puntenkoers. De renster uit Hippolytushoef bleef Juliet Eickhof en Lorena Wiebes voor.

Eerder was Raaijmakers al succesvol dit NK op andere onderdelen. Samen met Lorena Wiebes won ze donderdagavond de koppelkoers. Ook pakte ze zilver op de afvalkoers. 

Lees ook