Ga naar Content

'Kampvuur-stoker' in Amstelveens kantoorpand was ook bij uitslaande brand

De dakloze man die afgelopen maandag bij een kampvuur in een Amstelveens kantoorpand werd aangetroffen, was ook in het pand aanwezig toen daar een paar dagen eerder een uitslaande brand woedde. 

Uitslaande brand in kantorenpand Laan van Kronenburg Amstelveen - Foto: VLN Nieuws

Dat zegt de politie tegen NH. In de nacht van afgelopen zaterdag op zondag woedde een flinke brand op de derde verdieping van het complex. De brand werd ontdekt door een omwonende, die van een flinke afstand een felle gloed in het pand zag en de hulpdiensten alarmeerde. 

Nadat de toegesnelde brandweer het vuur met behulp van ladderwagens had geblust, werd bij een inspectie van het pand een man zonder vaste woon- of verblijfplaats gevonden, laat de politie weten. De man is niet aangehouden, 'maar we hebben zijn gegevens genoteerd', vertelt een politiewoordvoerder aan NH. Een woordvoerder van de brandweer zei destijds al dat er vermoedelijk illegaal gewoond wordt in het pand. Tekst loopt door onder de lees-ook

Lees ook

Als de hulpdiensten afgelopen maandag op een nieuwe brandmelding in het pand afgaan, blijkt er op de eerste verdieping van het complex een kampvuur te branden. Het vuur was op dat moment nog onder controle, 'maar het was duidelijk dat het was aangestoken', aldus de politiewoordvoerder. 

Hoewel de politie betrokkenheid van de dakloze man bij de branden vermoedt, is hij niet aangehouden. Wel zijn zijn gegevens weer genoteerd. "En we hebben hem gewaarschuwd dat hij daar niet meer moet komen." 

Terrein beveiligd door politie

Het pand werd vroeger onder meer gebruikt door het bedrijf Ballast Nedam en heeft ook een tijdje dienstgedaan als asielzoekerscentrum. Het terrein wordt beveiligd door de politie en een privaat beveiligingsbedrijf, zo blijkt uit een bord voor de deur.

"Dat betekent dat we regelmatig controleren", aldus een woordvoerder. Er hangen geen camera's waarmee het pand in de gaten wordt gehouden.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]