Ga naar Content

Inbrekersduo trekt woning overhoop in Amstelveen, één ontsnapt aan politie

Twee inbrekers met bivakmuts zijn betrapt toen zij een huis in Amstelveen probeerden leeg te roven. Dat gebeurde in de nacht van 23 op 24 december rond 2.40 uur aan de Tineke Guilonardlaan. De politie wist één van hen op te pakken, maar de ander ontkwam.

Stockfoto inbreker - Foto: Adobe Stock

Agenten gaan die nacht af op een melding van een mogelijke woninginbraak. De melder heeft op camerabeelden twee personen met een bivakmuts gezien. "Ter plaatse zagen wij direct dat het slot geforceerd was en dat het inderdaad om een woninginbraak ging", schrijft de politie in een bericht op sociale media. 

Puinhoop

De politie weet één verdachte op te pakken, maar de ander ontsnapt. Wel vinden zij de rugzak die de inbreker om had. Daarin zitten verschillende 'inbrekerswerktuigen'. In de woning treffen de agenten een enorme puinhoop aan. De inbrekers hebben de woning blijkbaar grondig doorzocht. Of de gevluchte inbreker ook iets heeft meegenomen, weet de politie nog niet.

De inbrekers lieten in ieder geval wel iets achter in de woning. Daar vinden agenten namelijk een koevoet en een zogenaamde jammer. Dat is een apparaat dat mobiele signalen verstoort. De politie heeft alles in beslag genomen en probeert nu te achterhalen wie de tweede inbreker is.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook