Ga naar Content

Doorgaans stoïcijnse AZ'er Wouter Goes: "Je probeert het vuurtje aan te wakkeren"

Jong AZ maakte in de laatste wedstrijd van 2023 een slechte beurt tegen ADO Den Haag. De talenten uit Alkmaar verloren met 1-2. Aanvoerder Wouter Goes vocht de nodige duels uit met de Haagse aanvallers en zocht zelf ook af en toe het randje op. "Je hoopt dat je medespelers je daarin volgen."

Wouter Goes: "De scheids had soms de wedstrijd niet onder controle" - NH Sport/Frank van der Meijden

Jong AZ gaf in de tweede helft een 1-0 voorsprong weg. "Het was een wedstrijd met veel lange ballen en dan moet je de tweede bal winnen. Bij de tegengoal deden zij dat juist goed en wordt de bal te makkelijk voorgegeven en daaruit komt de goal", analyseert de aanvoerder van Jong AZ na afloop van het duel. 

"Als de scheidsrechter het had gezien was het rood"

Jong AZ-verdediger Wouter Goes

Halverwege de tweede helft lag Goes plotseling na een woordenwisseling met Jort van de Sande, met pijn aan het gezicht op de kunstgrasmat in Wijdewormer. "We stonden met de koppen tegen elkaar en hij tikt mij aan. Als de scheidsrechter het had gezien was het rood. De scheidsrechter had volgens mij de wedstrijd niet onder controle."

Tekst gaat verder onder de video.

Jan Sierksma: "We hadden hier een resultaat moeten halen" - NH Sport/Frank van der Meijden

Jong AZ-trainer Jan Sierksma was teleurgesteld in het resultaat. Volgens de oefenmeester had er veel meer in gezeten tegen ADO Den Haag. "We hadden hier vandaag een resultaat moeten en ook kunnen halen. Eigenlijk geven we het in een paar minuten helemaal weg."

Jong AZ gaat de winterstop in als de nummer 12 van de eerste divisie. Op vrijdag 12 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen provinciegenoot Telstar. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52