Ga naar Content

Buren hopen dat coffeeshop in Haarlemse Doelstraat verhuist naar Waarderpolder

In het voormalige eethuisje Sea Cottage in industriegebied Waarderpolder in Haarlem komt mogelijk een coffeeshop. Uit onderzoek van NH blijkt dat de eigenaar van de coffeeshop in de Doelstraat in het centrum een verzoek heeft ingediend om te mogen verhuizen. Bewoners van de Doelstraat ervaren veel overlast van de coffeeshop en hopen van harte dat die verhuizing doorgaat.

Sea Cottage Haarlem Waarderpolder - Foto: NH / Rob Wtenweerde

Een woordvoerder van burgemeester Wienen bevestigt dat de eigenaar van de bewuste coffeeshop een verzoek heeft ingediend om vanuit de binnenstad te verhuizen naar het pand aan de JW Lucasweg in de Waarderpolder. Maar dan moet hij eerst een exploitatievergunning en een gedoogverklaring krijgen van de gemeente.

Die zijn op dit moment nog niet aangevraagd. Volgens de gemeente moet de eigenaar ook met een plan komen om eventuele parkeerproblemen en mogelijke overlast tegen te gaan. De gemeente is volgens de woordvoerder op de hoogte van de overlast die de buurt ervaart van de huidige coffeeshop.

'Schijt aan de regels'

Een bewoner die 'geen gedoe' wil met de coffeeshop, doet anoniem zijn verhaal. "We hebben voornamelijk last van scooters en brommertjes die hier in de straat rijden. Die gasten hebben echt schijt aan de regels. Ik moet wel zeggen dat die overlast de laatste dagen wat minder lijkt te zijn, hopelijk blijft dat ook zo."

Er is sinds afgelopen weekend overigens het een en ander veranderd bij de coffeeshop in de Doelstraat. De naam The Lounge is verdwenen en vervangen door Amsterdam Genetics Coffeeshop Haarlem. En er is een grote, witte lichtbak met die nieuwe naam aan de gevel gehangen.

"Daar zijn we als buren ook niet zo blij mee. Het licht van die bak schijnt bij veel mensen de slaapkamer in. Ik vraag me ook af of ze daar wel een vergunning voor hebben gekregen."

Tekst loopt door onder de foto.

Lichtreclame Coffeeshop Haarlem - Foto: Aangeleverd

De anonieme bewoner wil naar eigen zeggen niet overkomen als een zeurpiet: "Weet je, ik ben dol op de stad. Ik hou best van reuring. Maar veel woningen hebben hier nog enkel glas, omdat het monumentale panden zijn. Dan heb je gewoon snel last van al dat geluid."

Hij juicht een eventuele verhuizing naar de Waarderpolder van harte toe. "We melden overlast regelmatig bij de gemeente. Als je bij de shop zelf gaat klagen, beloven ze het aan te pakken. Maar er gebeurt eigenlijk niets. Ze zeggen trouwens al langer dat ze hier weg willen, maar ze zitten er nog altijd. En nu hebben ze die nieuwe naam, dat wijst ook niet echt op een snel vertrek. Maar als ze echt weg gaan, is het feest in de buurt. "

Industriekring boos

Of de verhuizing doorgaat, is dus nog maar de vraag. Als de eigenaar de nodige papieren aanvraagt, kunnen belanghebbenden daar nog bezwaar tegen maken. Eerder liet voorzitter Bruno Giebels van de Industriekring Waarderpolder al weten dat de ondernemers in het gebied bepaald niet zitten te wachten op de komst van een coffeeshop.

"Wij vinden dat plan onacceptabel. Er is daar weinig plek om te parkeren, dat wordt gedoe als mensen daar drugs komen afhalen. Dit moeten we niet doen, dit moeten we niet eens willen overwegen", vindt Giebels.

NH heeft de eigenaar van de coffeeshop in de Doelstraat om een reactie gevraagd. Hij heeft nog niet gereageerd.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]