Ga naar Content

Drie minderjarigen opgepakt na straatroven in Hoorn

De politie heeft vorige week donderdag drie minderjarige jongens uit Hoorn, Medemblik en Amsterdam opgepakt op verdenking van twee straatroven in Hoorn. Daarbij zijn drie eveneens minderjarige jongens onder bedreiging beroofd van hun eigendommen.

Politiefoto, foto ter illustratie - Foto: NH Nieuws

De eerste straatroof gebeurde rond 14.00 uur op de Veemarkt. Een minderjarige jongen werd op dat moment door drie leeftijdsgenoten achtervolgd. Eenmaal aangekomen op de Nieuwe Noord werd hij onder bedreiging beroofd van zijn eigendommen. Ook werd het slachtoffer hierbij in zijn gezicht geslagen.

Twee vrouwen zagen de roof gebeuren en liepen schreeuwend naar de verdachten, waarna ze op de vlucht sloegen richting de Gedempte Turfhaven. 

De tweede straatroof vond tien minuten later plaats bij het station. Daarbij zijn twee eveneens minderjarige jongens onder bedreiging beroofd van hun eigendommen. Eentje werd meerdere keren in het gezicht geslagen.

Oplettende conducteur

De gealarmeerde politie wist kort daarna bij het station de drie verdachten aan te houden, nadat een oplettende conducteur de politieagenten had verteld dat de verdachten in de trein waren gestapt.

Alle drie de verdachten zitten nog vast en zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Alkmaar. De politie is nog op zoek naar getuigen van de straatroven.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er een straatroof in Hoorn plaatsvindt. Op 31 oktober werden er ook al drie minderjarige jongens uit Amsterdam opgepakt op verdenking van een straatroof op de Veemarkt. Toen werden er twee minderjarige jongens bedreigd met een mes.

Lees ook