Ga naar Content

Owusu-Oduro terug op doel voor AZ in bekerduel tegen HHC Hardenberg na blessure Verhulst

Hobie Verhhulst is afgelopen zondag in het duel tegen PSV (0-4 verlies) geblesseerd geraakt. Rome-Jayden Owusu-Oduro is weer fit en staat woensdag in het bekerduel tegen HHC Hardenberg op doel. "Zijn hand is weer een stuk rustiger en hij staat morgen op doel", aldus AZ-trainer Pascal Jansen. 

Pascal Jansen laat weten dat Rome-Jayden Owusu-Oduro op doel staat tegen HHC Hardenberg - NH Nieuws

In de tweede ronde van de KNVB beker gaat AZ op bezoek bij tweededivisionist HHC Hardenberg. De ploeg die in de eerste ronde Heracles wist uit te schakelen. "Ongeacht tegen wie wij spelen, wij moeten gewoon de volgende ronde halen", is Jansen duidelijk.

Tekst loopt door onder video.

Pascal Jansen over de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg - NH Nieuws

Pak slaag

AZ kreeg afgelopen zondag een pak slaag van PSV en verloor thuis met maar liefst 4-0. "Een enorme domper en een terechte nederlaag. Wij hebben de scherven bij elkaar geraapt. Wij moeten ons klaarmaken voor de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. De wedstrijd van zondag moeten wij vergeten en nu focussen wij op de bekerwedstrijd."

"Een enorme domper en een terechte nederlaag. Wij hebben de scherven bij elkaar geraapt"

AZ-trainer Pascal Jansen

De Wit of Djordje Mihailovic? 

De afgelopen weken zit Dani de Wit regelmatig op de bank en start Djordje Mihailovic. Jansen wil niet zeggen wie morgen de voorkeur gaat krijgen. "Dat zal blijken. Wij hebben daar uiteraard onze ideeën over."

Verhulst 6 tot 8 weken eruit

Zondag raakte Hobie Verhulst geblesseerd aan zijn knie. De verwachting is dat de keeper er zes tot acht weken uit licht. Jansen gaat nu in overleg met directeur technische zaken Max Huiberts om eventueel een keeper aan te trekken.

Ook David Møller Wolfe is niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen PSV gekomen. Hij is een twijfelgeval voor de bekerwedstrijd. Voor Sven Mijnans, Mayckel Lahdo en Mees de Wit komt de wedstrijd tegen HHC Hardenberg nog te vroeg.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52