Ga naar Content

Hilversum stemt favoriete liedje van omgekomen Cécile (14) massaal Top 2000 in

Hilversum en Wijdemeren hebben het favoriete liedje van Cécile, een van de twee Hilversumse meisjes die eerder deze maand om het leven kwamen bij een aanrijding met een spookrijder, massaal de Top 2000 ingestemd. Eén op de vijf stemmers uit de twee gemeentes zette 'Astronomy' van Conan Gray op hun stemlijstje, waardoor het nummer op plek 1497 staat in de bekende eindejaarslijst. 

Foto: ANP / Evert Elzinga

Dat het liedje de Top 2000 haalt, komt omdat Hilversummers massaal gehoor hebben gegeven aan een oproep van de klasgenootjes van Cécile. Die spoorden eerder deze maand mensen aan om op het favoriete liedje van hun geliefde klasgenootje te stemmen. De oproep werd veel gedeeld door ouders en anderen. 

Meer stemmen dan Queen

Met succes dus: 'Astronomy' van Conan Gray blijkt onder Hilversummers meteen het populairste nummer. Er werd lokaal meer op gestemd dan op het bekende 'Bohemian Rhapsody' van Queen dat traditiegetrouw bovenaan de lijst staat. 

Hilversum en Wijdemeren zijn de enige twee gemeenten die zoveel stemden op het liedje van Conan Gray. Het is de eerste keer dat het nummer in de Top 2000 terecht komt. 

Lees ook