Ga naar Content

Tien tips over ontvoering Beverwijkse zakenman in Egmond aan Zee

Bij de politie zijn tien tips binnengekomen over de ontvoering van een 42-jarige zakenman uit Beverwijk. Die kwamen binnen nadat er gisteravond beelden zijn getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. 

In beeld: kidnappers van 42-jarige man op parkeerplaats - NH Nieuws

Op de getoonde beelden zijn de ontvoerders, drie mannen, te zien. Het slachtoffer heeft in de avond van 11 november een zakelijke afspraak met een vrouw in Egmond aan Zee. Zij lokt hem naar binnen, en daar staan drie mannen hem op te wachten.

Machinegeweer

Daar moet hij onder bedreiging van mogelijk een machinegeweer allemaal persoonlijke spullen waaronder zijn horloge, telefoons, portemonnee en contant geld afgeven. Hij moet op de grond gaan liggen en krijgt daar een zak over zijn hoofd. Zijn armen en benen worden vastgebonden.

De Beverwijker wordt mishandeld, maar raakt niet zwaargewond. In totaal is hij zo'n zes uur vastgehouden, vervolgens wordt hij in een auto naar Delft gebracht. Eenmaal daar weet hij aan zijn kidnappers te ontkomen. Daar schakelt hij de politie in. 

In Opsporing Verzocht werden bovenstaande beelden getoond en meer details bekendgemaakt. Dat heeft tot nu toe tot tien tips geleid, maar de politie zegt dat deze op dit moment nog niet tot aanhoudingen hebben geleid. 

Lees ook