Ga naar Content

Zien: ontvoerders Beverwijkse zakenman 'met machinegeweer' op beeld vastgelegd

De politie heeft vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden getoond van de ontvoerders van een 42-jarige man uit Beverwijk. Het slachtoffer werd in de avond en nacht van zaterdag 11 november op zondag 12 november in Egmond aan Zee gegijzeld. Eenmaal in Delft wist hij aan zijn kidnappers te ontkomen. Op bovenstaande beelden van een parkeerplaats in Delft zijn de verdachten goed vastgelegd. Hoogstwaarschijnlijk zit er in een zak die één van hen vasthoudt, een automatisch wapen.

Foto:

De 42-jarige Beverwijkse zakenman heeft de bewuste zaterdag rond 18.30 uur een zakelijke afspraak met een vrouw bij een woning aan de Julianastraat in Egmond aan Zee. Bij binnenkomst wordt de man direct door drie mannen vastgehouden en bedreigd. "De man is meerdere keren tegen zijn lichaam geschopt, maar is niet zwaargewond geraakt", zegt de politie. Wel is hij heel erg geschrokken. 

'Machinegeweer'

Hij moet - onder bedreiging van mogelijk een machinegeweer - allemaal persoonlijke spullen, onder meer zijn horloge, telefoons, portemonnee en contant geld afgeven. Hij moet op de grond gaan liggen en krijgt een zak over zijn hoofd. Zijn armen en benen worden vastgebonden.

In allerijl wordt de man die nacht in zijn eigen auto (een witte Mercedes EQS 450) naar een locatie in Delft vervoerd. In het holst van de nacht weet hij zich los te maken van zijn kidnappers in de wijk Poptahof in Delft. Rond de klok van 2 uur 's nachts schakelt hij de politie in.

Politie tast in het duister

"Zijn auto wordt even later op een parkeerplaats aan het Zwembadpad en de Kerkpolderweg in Delft aangetroffen", vervolgt de politie. Op die bewuste parkeerplaats hangen camera's, de beelden daarvan zijn nu dus door de politie in Opsporing Verzocht kenbaar gemaakt. Morgen staat deze ontvoeringszaak - met signalementen - ook centraal in het tv-programma Bureau NH. 

Op bovenstaande beelden wordt hoogstwaarschijnlijk in een blauwe plastic zak het automatische wapen, waarmee het slachtoffer eerder al wordt bedreigd, opgeborgen.

"De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen of mensen met informatie", zegt de politie. "Wij tasten nu nog echt in het duister", zegt Felicity Bijnaar van de politie in onderstaande video.

Tekst loopt door na dit gesprek.

Meer details over de bewuste ontvoering - NH Nieuws

"We doen een dringend beroep op mensen die iets weten over de achtergrond van deze ontvoering. Het zou heel goed kunnen dat de daders het gemunt hadden op het geld van de man", zegt Bijnaar. Zo zou de zakenman 500 duizend euro aan de gijzelaars over moeten maken. "Maar waarom hij bijvoorbeeld uitgerekend naar Delft werd gebracht, is ons echt een raadsel."

"Waarom de man uitgerekend naar Delft werd gebracht, is ons echt een raadsel"

Politie Noord-Holland

Geen aanhoudingen

Nog altijd is niemand in deze zaak aangehouden. De politie doet onderzoek en vraagt mensen met informatie, of getuigen, contact op te nemen. 

De politie ontvangt liever te veel tips dan te weinig. Meld het dus alstublieft via onderstaande kanalen.

Weet u meer over deze ontvoeringszaak?

Bel met de politie 0800-6070.  

Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Meer morgen in Uitzending Bureau NH

Iedere woensdag om 17:10 uur is Bureau NH live op tv te zien.

Lees ook