Ga naar Content

Afvalstortplaats Bergens Harmonie 'pure chaos', omwonenden zijn het zat

Dozen die overal op de grond verspreid liggen, containers die uitpullen en zélfs grofvuil midden op straat. Bergens Harmonie is de vuilnisoverlast van de afgelopen weken spuugzat. "Het is gewoon pure chaos, echt schandalig."

Foto: Bergens Harmonie

De containerplaats bij het gebouw van Bergens Harmonie wordt al drie weken geteisterd door een zee van afval. Met man en macht proberen ze het probleem op te lossen, maar dat lijkt onbegonnen werk. Dat laat Dirk Kaal, bestuurslid van Bergens Harmonie, weten aan mediapartner Streekstad Centraal.

De maat is vol 

"Niet alleen oud papier wordt er neergegooid, maar ook grofvuil van woningen en bedrijven." De rotzooi wordt dagelijks opgeruimd door vrijwilligers, maar afgelopen week waren de containers opnieuw vol. 

Daarom doet Kaal een oproep aan zijn dorpsgenoten: “We vragen inwoners om er met z’n allen voor te zorgen dat het wèl netjes blijft. Gooi alles in de daarvoor bestemde containers en breng bedrijfsafval netjes naar de werf aan het Molenweidtje.” 

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Bergens Harmonie

Met de oproep hoopt De Harmonie op het beste, maar vreest voor een nog grotere bende. Tussen 23 december en 4 januari wordt er helemaal geen papier ingezameld. Sterker nog, de containers staan er in die periode niet eens. 

"Vorig jaar zijn er drie containers door vuurwerk in de brand gestoken, we willen dat nu voor zijn, in de hoop dat het netjes blijft", zegt Kaal met gekruiste vingers.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]