Ga naar Content

Illegale hennepkwekerij opgedoekt in Halfweg

De politie trof gisteren, in een bedrijfspand in Halfweg, een hennepkwekerij aan. Volgens een woordvoerder is het een risicovolle situatie voor de omwonenden van de Haarlemmerstraatweg, vanwege de kans op stroomdiefstal, brand en een verslechterde gezondheid. 

Foto: Politie

De politie kreeg verschillende aanwijzingen dat er in het gebouw iets niet pluis was. Die vermoedens bleken te kloppen, vertelt de woordvoerder aan NH. De politie deed een inval in het bedrijfspand. De agenten vonden daar vijfhonderd plantjes met daarboven installaties om hennep mee te kweken.

Vijfhonderd planten

De gevaren voor omwonenden noemt de politiewoordvoerder 'behoorlijk'. In de tijd dat hij zelf nog als politieagent op pad ging, heeft hij met eigen ogen vele van deze illegale kwekerijen gezien. "Daar wil je niet naast wonen of je bedrijf naast hebben."

Tekst gaat verder onder het bericht van wijkagent Arjan Schut uit Hoofddorp, die aanwezig was bij inval van de hennepkwekerij.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Er wordt vaak op amateuristische wijze stroom afgetapt", vertelt hij. Dat zorgt niet alleen voor een hoge energierekening bij buren, ook is er een grote kans op brandgevaar. Daarnaast zorgt een hennepkwekerij vaak voor meer criminaliteit in de buurt, zoals een 'ripdeal' waarbij criminelen elkaar beroven.

Inademen chemische stoffen

Ook waarschuwt de politiewoordvoerder voor de gezondheid van de omwonenden. Illegale hennepkwekers gebruiken allerlei chemische stoffen om de plantjes goed te laten groeien. Het inademen van deze stoffen is erg schadelijk. De politie heeft daarom direct een bedrijf gebeld om de planten en installaties af te voeren en te vernietigen.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Om de daders op te sporen, is de politie een onderzoek gestart. Ze zoeken naar sporen van DNA, bladeren door de administratie die in het pand ligt en vragen mensen die mogelijk meer weten zich te melden.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]