Ga naar Content

Pand interieurwinkel Heemstede grotendeels gesloopt bij het blussen van de brand

De brand die gisteravond woedde in een interieurwinkel aan de Kerklaan in Heemstede was rond middernacht onder controle. De brandweer heeft het pand tijdens het blussen grotendeels gesloopt. 

De Veiligheidsregio Kennemerland laat via X weten dat het sein brand meester om 0.04 uur vannacht is gegeven. De rookoverlast is sindsdien erg afgenomen. 

Gisteravond rond 19.00 uur brak er brand uit in het magazijn van de winkel, mogelijk in rollen tapijt. Omwonenden werden via NL-Alert opgeroepen om ramen en deuren te sluiten, en ventilatie uit te zetten, vanwege de rookoverlast. "Het is windstil, dus de rook blijft hangen", legde een woordvoerder van de veiligheidsregio uit. 

De veiligheidsregio adviseert om bij hinder de ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen tot vanochtend.

Pand grotendeels gesloopt

"Ik denk dat het een klap voor Heemstede is", zegt een voorbijganger tegen NH. "Het bedrijf wat hier zat, heeft vele vloeren hier aangelegd en het is ineens weggevaagd." Hij hoopt dat de eigenaren goed verzekerd zijn. 

Tijdens het blussen van de brand heeft de brandweer het pand grotendeels gesloopt. Rond 22.30 uur liet de brandweer het vuur bewust oplaaien, zodat uiteindelijk makkelijker geblust kon worden. 

Een buurtbewoner was er snel bij gisteravond. Hij woont achter de woonwinkel. "Ik was er al een van de eerste om 18.30. Toen had de buurman de hulpdiensten al gebeld." Hij had het idee dat het vuur onder controle was, tot hij om 21.30 uur uit het raam keek. "Toen stond de boel echt helemaal in de fik. Een soort inferno." Hij hoopte dat het niet zou overslaan naar de huizen, en dat is ook niet gebeurd. "Gelukkig had de brandweer het goed onder controle."  

Tekst gaat door onder de foto 

Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Bij de brand raakte niemand gewond. De sportschool achter de winkel en een aantal omliggende woningen zijn ontruimd. Bewoners mogen vanmorgen weer naar huis. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend. 

Bekijk hieronder de reportage die gisteravond is gemaakt. 

Brand Heemstede - NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]