Ga naar Content

Brand interieurwinkel Heemstede begon in magazijn, blussen duurt nog uren

In een interieurwinkel aan de Kerklaan in Heemstede is brand uitgebroken. Om iets over 19.00 uur kwam de melding bij de brandweer binnen, die met veel wagens ter plekke is om de vlammen te blussen. 

De omgeving rondom het pand is afgezet met linten. Omwonenden wordt, vanwege de rook, met een NL-Alert opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden. "Het is windstil, dus de rook blijft hangen", legt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland uit. 

Sommige mensen kregen het noodbericht pas later op de avond, maar de waarschuwing geldt nog steeds. 

Bekijk hier beelden van de brand. Tekst gaat verder na de video

Brand Heemstede - NH Nieuws

Niemand was in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. Naast de interieurwinkel zit een sportschool. De mensen daar zijn geëvacueerd, meldt de veiligheidsregio. Een omstander zegt dat ook vier woningen zijn ontruimd. 

Tapijtrollen in het magazijn

De brand is uitgebroken in het magazijn van de winkel, mogelijk in tapijtrollen. Onderzoek moet uitwijzen of dat daadwerkelijk zo is en hoe dat kon gebeuren.

De veiligheidsregio liet rond 21.00 uur op X weten dat het blussen vermoedelijk nog uren gaat duren. Rond 22.30 uur liet de brandweer het vuur bewust oplaaien zodat uiteindelijk makkelijker geblust kon worden. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play