Ga naar Content

Ajax-aanvaller Godts maanden aan de kant met hamstringblessure

Ajax heeft de komende maanden niet de beschikking over aanvaller Mika Godts. De 18-jarige Belg kampt met een hamstringblessure. Godts raakte afgelopen vrijdag geblesseerd in de wedstrijd van Jong Ajax tegen FC Den Bosch. 

Mika Godts moet per brancard van het veld - Foto: PRO SHOTS / Peter van Gogh

Godts speelde in Den Bosch vrijwel de gehele wedstrijd en maakte vlak voor tijd de 3-3 uit een strafschop. In blessuretijd sloeg het noodlot toe en zonder tegenstander in de buurt liep de vleugelaanvaller een blessure op. Onderzoek op dinsdag wees de ernst van de blessure uit en het blijkt nu dat Godts een scheur in zijn hamstring heeft opgelopen. 

Lees ook

Godts speelde dit seizoen als invaller vijf competitiewedstrijden voor het eerste elftal. Daarnaast kwam hij twaalf keer in actie voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Godts verruilde in januari de Belgische club KRC Genk voor Ajax. Afgelopen zomer verlengde hij zijn contract in Amsterdam met twee jaar tot medio 2027.

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Den Bosch reageerde teamgenoot Tristan Gooijer in onderstaande video op de blessure van Godts.

Tristan Gooijer: "Een top gevoel, ondanks een mindere wedstrijd" - NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52