Ga naar Content

Kleinste school van Noord-Holland definitief dicht

De Michaëlschool in Zuidschermer gaat definitief dicht. Dat heeft het college van bestuur van onderwijs- en opvangorganisatie Blosse vandaag besloten. Reden voor de sluiting van de kleinste school van de provincie is het aanhoudende lerarentekort.

Foto: Google Streetview

In een persverklaring schrijft Blosse dat de school vanaf 1 januari 2024 dicht gaat. Dat heeft alles te maken met het tekort aan leerkrachten. Twee docenten en de directeur vertrekken en het lukt Blosse niet om die te vervangen. De school worstelt al langer met dit probleem en sluiting kwam begin vorige maand al ter sprake.

Vervanging niet mogelijk

"Het huidige personeelstekort in Nederland en in de regio maakt het onmogelijk om het team van de Michaëlschool de komende tijd duurzaam te versterken met nieuwe collega’s. Blosse moet daarom concluderen dat het niet langer lukt om het ‘bieden van goed onderwijs’ waar te maken", aldus de organisatie.

Het besluit is inmiddels gedeeld met de ouders van de kinderen die op de school onderwijs volgen. Het is een harde klap: het college van bestuur begrijpt wat voor impact het sluiten van de school heeft. Daarom zal de organisatie helpen met het vinden van een nieuwe school voor de leerlingen, waar de kinderen vanaf 8 januari hun onderwijs kunnen vervolgen. "Het welbevinden van de kinderen zal hierbij telkens voorop staan", aldus Blosse.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]