Ga naar Content

Politie zoekt getuigen na overlijden 18-jarige man in tuin van Alkmaarse woning

De politie wilt graag getuigen horen die iets weten over het overlijden van een man woensdagavond 22 november. De 18-jarige jongen werd in een tuin aan een Alkmaarse woning dood aangetroffen. “We komen graag met iedereen in contact die iets weten. Elk detail kan van belang zijn.”

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

De 18-jarige wordt woensdagavond rond 19.50 uur gevonden in een tuin aan de Baansingel in Alkmaar. Hij komt uit de Friese gemeente Waadhoeke. Volgens de politie is er vlak daarvoor, rond 17.15 uur, melding gedaan over een conflict tussen meerdere personen in diezelfde straat. “Hierbij zouden ook mogelijk schoten zijn gehoord.”

De Forensische Opsporing komt direct op het incident af. Agenten treffen vervolgens in een achtertuin van de woning het dodelijk slachtoffer aan. Even later, diezelfde avond nog, wordt een 58-jarige man uit Alkmaar aangehouden.

Tekst loopt door na lees-ookje.

Lees ook

Maar hij is inmiddels weer vrijgelaten, omdat hij geen verdachte meer is. “Wij hebben onderzoek gedaan en hieruit is gebleken dat hij geen directe betrokkenheid heeft bij het overlijden van de man”, stelt de politie. Nieuwe aanhoudingen zijn er momenteel niet verricht.

Schrokkende video’s

Aangezien het slachtoffer “onder verdachte omstandigheden” is aangetroffen, is een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgestart. Dat verbond wordt tijdelijk ingesteld om “complexe rechercheonderzoeken” uit te voeren. De politie werkt in zulke gevallen dan nauw samen met het Openbaar Ministerie.

"Mensen die iets hebben gehoord of gezien met betrekking tot het overlijden van de man, kunnen hun informatie met de politie delen"

Politie

Onder inwoners en lokale media circuleren vrij schrokkende video’s van het slachtoffer. De politie heeft daar weet van en roept mensen op om - “uit respect voor de nabestaanden” – te stoppen met het verspreiden ervan. Ook kan het onderzoek worden verstoord als video’s, met daarin bewijsmateriaal, worden gedeeld.

Verder wordt er buurtonderzoek uitgevoerd. Daarbij wordt gesproken met eventuele getuigen. Ook wordt gekeken naar camerabeelden. “Verdere tips zijn altijd welkom”, vervolgt de politie. “Mensen die iets gehoord of gezien hebben met betrekking tot het overlijden van de man, kunnen hun informatie met de politie delen.”

Weet u iets over het overlijden van de man?

Bel met de politie 0800-6070.  

Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Iedere woensdag om 17:10 uur is Bureau NH live op tv te zien.