Ga naar Content

Geschud, geslagen en laten vallen: verdachte van doden Larense baby volgend jaar berecht

De man die ervan wordt verdacht een jaar geleden een drie weken oude Larense baby om het leven te hebben gebracht, staat volgend jaar maart voor de rechter. Dat werd vanmorgen bekend tijdens een tussentijdse zitting. 

Politie tijdens het uitvoeren van een reconstructie in de buurt - Foto: Caspar Huurdeman Fotografie - Baarn

De verdachte - Amsterdammer Robbie S. - werd eerder dit jaar opgepakt nadat het baby'tje van zijn toenmalige vriendin twee weken eerder dood in haar bedje werd aangetroffen. Het kindje bleek overleden door mishandelingen. Hulpdiensten probeerden het kind nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. 

Lees ook

Volgens de officier van justitie heeft S. de baby door elkaar geschud, geslagen en laten vallen met zware verwondingen en uiteindelijk overlijden tot gevolg.

S. verklaarde tijdens een eerdere zitting onschuldig te zijn. Hij verklaarde dat hij in de nacht op de bank in slaap was gevallen met een het kind. Toen hij door gehuil wakker werd, bleek dat het kind van de bank was gevallen. Toen hij haar wilde oppakken, stootte ze volgens hem met haar hoofd tegen iets aan. Toen de baby tot rust was gebracht, heeft hij haar naar eigen zeggen in haar bedje gelegd, maar de volgende ochtend reageerde het meisje niet meer. 

Justitie vindt verdachte schuldig

Vandaag kwam de zaak tussentijds weer voor de rechter. De verdachte zit nog altijd in de cel, maar woonde de zaak door ziekte niet bij. De moeder van het kindje was er wel. De rechter behandelde vandaag vooral de planning van de uiteindelijke rechtszaak volgend jaar. Daarnaast werd gekeken hoe de zaak er tot nu toe voor staat.

Als bewijslast ligt er een uitgebreid rapport van de forensisch patholoog op tafel, die kijkt naar de exacte doodsoorzaak van het kindje. Aan de hand van dat rapport blijft justitie erbij dat Robbie S. verantwoordelijk is voor de dood van het kindje. Daarnaast hebben zowel justitie als de advocaat van de verdachte nog eens veertig vragen voorgelegd aan een betrokken kinderarts. Het wachten is nog op antwoorden van de arts, die zegt tijd nodig te hebben vanwege drukte en personeelstekorten. 

De zaak moet nu half maart inhoudelijk voor de rechter komen. Over die datum was vandaag nog wel discussie: de advocaat van S. vindt het te kort dag, omdat ze alle feiten en de antwoorden van de kinderarts ook nog met haar cliënt moet bespreken. De advocaat van de moeder hoopt dat de zaak zo snel mogelijk wordt behandeld, zodat er ook snel een uitspraak op tafel ligt. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]