Start van hoofdcontent

Venhuizen

nl

West-Friese Nick Doodeman plaaggeest voor Telstar: "Dit was een leuke avond"

25 november 2023, 12.57 uur · Aangepast 25 november 2023, 20.10 uur · Door Frank van der Meijden

In het duel tussen Telstar en Willem II (1-5) was uitgerekend Nick Doodeman de meest spraakmakende Noord-Hollander op het veld. De voetballer uit het West-Friese Venhuizen was met twee doelpunten en een assist de absolute Man van de wedstrijd. 

Nick Doodeman was met twee doelpunten en assist goud waard voor Willem II - NH Nieuws

De 27-jarige Doodeman brak al na 9 minuten de ban door een hoekschop in keer achter Telstar-doelman Joey Houweling te schieten. "Normaal nemen we de corners uitdraaiend. Maar vandaag, met die wind, deden we ze indraaiend. Wie weet raakt iemand hem nog aan en valt hij erin. Nu raakt niemand hem aan en gaat hij erin."

"Ik weet niet waarom wij hier met zoveel West-Friezen zijn. Nuchterheid?"

Willem II-speler Nick Doodeman

Met name de tweede goal van Doodeman was er een om in te lijsten. De rechtervleugelverdediger schoot de bal met de buitenkant van de voet over Houweling heen in het doel. "Er zat een kleine stuit aan de bal en ik dacht: ik probeer een volley in de verre hoek. Ik raakte hem perfect."

West-Friesland

Doodeman, die eerder voor FC Volendam speelde en SC Cambuur, was opvallend genoeg een van maar liefst drie West-Friezen op het veld namens Willem II. Ook Erik Schouten (Westwoud) en Max de Waal (Hoorn) staan onder contract in Tilburg. "Ik weet niet waarom wij hier met zoveel West-Friezen zijn. Nuchterheid? Misschien dat dat het is", aldus Doodeman.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52