Ga naar Content

Zware weersomstandigheden spelen Telstar-doelman Houweling parten: "Ongelukkig"

Een ronduit frustrerende avond voor Telstar én voor doelman Joey Houweling. De sluitpost moest vijf doelpunten incasseren tegen koploper Willem II. "Een zeer lastige wedstrijd voor een keeper", aldus Houweling. 

Joey Houweling: "Ze zijn tevreden over mijn ontwikkeling" - NH Sport

Door de stevige wind en de zware regenval kwam Houweling een aantal keren behoorlijk in de problemen. Met name bij de eerste goal, een indraaiende hoekschop van Nick Doodeman die direct binnenviel, werd de 23-jarige doelman verrast. "Bij die corner ging het ook niet goed met een aantal afspraken", verdedigt Houweling zichzelf. "Maar je komt wel 1-0 achter en dat is zuur."

"Mijn wedstrijden zijn goed. Ze zijn tevreden over mijn ontwikkeling"

Telstar-doelman Joey Houweling

Saillant detail was dat de concurrent van Houweling vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer bij de selectie zat. Ronald Koeman jr. is terug van zijn polsblessure en zat op de bank. "Ik ben met mijzelf bezig. Ik heb het team geholpen. Mijn wedstrijden zijn goed. Ze zijn tevreden over mijn ontwikkeling", aldus Houweling over de naderende concurentiestrijd. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Telstar-trainer Mike Snoei: "We zijn afgestraft" - NH Sport

Mike Snoei zag dat zijn ploeg, met uitzondering van het eerste half uur, vaak tekortkwam tegen koploper Willem II. "We zijn afgestraft op de omschakeling. Ze gunnen je de bal, maar als ze hem veroveren dan kan je zien dat ze de nummer één zijn van de competitie."

De volgende wedstrijd van Telstar is op maandag 4 december. Dan reist de ploeg van Snoei af naar Sportcomplex Zoudenbalch voor de krachtmeting met Jong FC Utrecht. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52