Ga naar Content

Nieuwe brug tussen Ouderkerk en Amstelveen alweer uit de running door mankement

Vanwege een mankement is de nieuwe brug tussen Ouderkerk en Amstelveen sinds vanmorgen afgesloten voor al het verkeer. Waar fietsers eerst kilometers moesten omfietsen, is er nu een pontje dat hen naar de overkant van het water brengt.

Brug Ouderkerk aan de Amstel - Foto: Provincie Noord-Holland

Na jaren van hard werk werd afgelopen juli de brug Ouderkerk officieel geopend. Talloze automobilisten, fietsers en voetgangers verplaatsten zich de afgelopen maanden over deze nieuwe brug, die de verbinding vormt tussen de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel.

Nu blijkt dat de brug een mankement bevat. Provincie Noord-Holland heeft een inspectie laten uitvoeren, meldt gemeente Ouder-Amstel aan NH. 

Tekst gaat verder onder het kaartje van de brug.

Dit bevestigt de Provincie Noord-Holland. Om wat voor mankement het precies gaat, wil de provincie nog niet delen. Wel meldt de provincie 'voor de zekerheid' de brug te hebben afgesloten.

Ondertussen wordt er verder onderzoek gedaan. Het is onbekend voor hoe lang de brug afgesloten gaat zijn. "De prioriteit is om te kijken hoe het verkeer weer zo snel mogelijk veilig over de brug kan gaan", vertelt de woordvoerder van Provincie Noord-Holland.

Tekst gaat verder onder bericht op Twitter van gemeente Amstelveen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het pontje aan de Brugstraat. Het autoverkeer wordt omgeleid via A2/A9 - A2/A10. Ook de buslijnen 171, 300, en 356 rijden via een omleiding. Daarnaast vervalt halte Hoofdenburg voor lijn 17 en wordt er een pendelbus ingezet tussen Bijlmer ArenA en Ouderkerk West.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]