Ga naar Content

Purmerendse band Ten Sharp komt met nieuwe muziek:"'You' evenaren lukt nooit"

Grote stadions, festival en zelfs het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. De wereld lag aan de voeten van de band Ten Sharp. De Purmerenders komen na jaren van radiostilte met een nieuw nummer, 'Elke Dag'. "Negen jaar na het verlies van mijn vader huilde ze nog steeds elke dag. Met dit nummer heb ik dat verdriet proberen te verwoorden", vertelt muzikant Niels Hermes aan RTV Purmerend.

Foto: RTV Purmerend

Na kleinere hits als 'When The Snow Falls' en 'Rich Man', was daar de grote wereldhit: 'You'. "It's all right with me, as long as you are by my side" - je hoorde het overal. "Maar we konden wel gewoon over straat hoor", vertelt Hermes. Na 'You' maakte de band nog een aantal albums, maar grote successen bleven uit. De laatste jaren is het stil rond Ten Sharp. Tot nu.

 Tekst gaat verder onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Mijn vader overleed ongeveer negen jaar geleden en dat zorgde natuurlijk voor veel verdriet bij mijn moeder. Maar ook jaren later bleef ze huilen, loslaten werkte niet." Hermes probeerde zijn moeder op te vrolijken, maar ontdekte een les in haar verdriet: "Misschien moest ik haar niet pushen en het verdriet laten ondergaan."

De demo van 'Elke Dag' was net klaar, toen de moeder van Hermes plotseling overleed. "Ze heeft het lied nog wel gehoord. Dat is het bijzondere. Het is natuurlijk niet zo, maar je zou kunnen zeggen dat het zo zou moeten zijn."

Liefde

De mannen van Ten Sharp hebben veel meegemaakt, maar Hermes verwacht geen grote successen met het nieuwe nummer. "'You' evenaren lukt nooit. Dat nummer is zo groot en wordt nog steeds veel gedraaid. Een evergreen. Dit is veel meer privé. Integer. Het gaat over de liefde van mijn ouders. Ik hoop dat het mensen helpt."

Luister hieronder de nieuwe single.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]