Ga naar Content

Man (24) krijgt voorwaardelijke celstraf voor verkrachting op industrieterrein Enkhuizen

Een 24-jarige man uit Enkhuizen is veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor een verkrachting op een industrieterrein in dezelfde stad. Naast die straf moet hij ook in behandeling bij GGZ Noord-Holland Noord.

Rechtbank Alkmaar - Foto: Flickr

De 24-jarige Enkhuizer is met het slachtoffer op 24 januari 2022 onder valse voorwendselen naar een industrieterrein in Enkhuizen gereden. Daar heeft hij zich aan het volgens de rechtbank 'psychisch kwetsbare' meisje vergrepen, terwijl zij aangaf dat ze dat niet wilde. 

Lage straf

De straf valt een stuk lager uit dan geëist door het Openbaar Ministerie: het OM wilde dat de Enkhuizer zestien maanden de cel in zou gaan, waarvan acht voorwaardelijk. De lagere straf komt doordat de twee eerder met elkaar hadden afgesproken om seks te hebben en dat ook daadwerkelijk hebben gedaan. Er was ook geen sprake van geweld door de 24-jarige man, waardoor de straf lager uitvalt.

Naast de voorwaardelijke celstraf en de behandeling bij de GGZ, heeft de man ook tweehonderd uur taakstraf en een contactverbod opgelegd gekregen door de rechtbank. Ook moet de Enkhuizer een schadevergoeding van 5.000 euro betalen aan het slachtoffer. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.