Ga naar Content

AZ breekt contract Addai open tot 2028: "Ik heb keihard gewerkt"

AZ ziet het helemaal zitten in de 18-jarige Jayden Addai. De vleugelaanvaller heeft een nieuw contract tot 2028 getekend. Gisteren legden de Alkmaarders al een ander talent vast door de 17-jarige Kees Smit tot 2026 aan de club te binden. 

Jayden Addai (r) in actie voor Jong AZ - Foto: PRO SHOTS / Johan Manders

Addai begon met voetballen bij de amateurs van VPV Purmersteijn. In 2016 kwam hij in de jeugdopleiding van AZ terecht. Dit seizoen speelt hij bij Jong AZ. Daar valt hij op door zijn goals. In het topscorerklassement van de eerste divisie staat hij tweede met negen treffers. 

"Het is mijn doel nog voor de winterstop officiële minuten in de eredivisie te maken"

Jong AZ-aanvaller Jayden Addai

Vorig jaar won hij met het onder 19 team van AZ de Youth League. Op 8 april 2022 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal. Dat deed hij in het duel van Jong AZ tegen FC Emmen (3-0 verlies). Ook werd hij dit seizoen genomineerd voor beste talent van de eerste periode.

Minuten in eredivisie

"Ik heb deze zomer keihard gewerkt om bij AZ 1 te komen. Het is gelukt een paar weken te mogen meetrainen en voor mijn gevoel heb ik een goede indruk achtergelaten. Nu is het zaak dat ik definitief ga aansluiten. Het is mijn doel nog voor de winterstop officiële minuten in de eredivisie te maken."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts ziet een veelbelovende toekomst voor Addai. "Hij staat hoog op de topscorerslijst in de eerste divisie, wat heel bijzonder is voor een jongen die dit jaar voor het eerst regelmatig speelt bij Jong AZ. Het zal niet lang meer duren voordat hij zijn aansluiting vindt bij AZ 1. Hij is enorm ambitieus en maakt graag snel stappen, maar hij weet ook dat dit via een geleidelijke weg moet. Daar is hij op dit moment hard mee bezig."

Onlangs sprak NH Sport nog met Jayden Addai over zijn stormachtige ontwikkeling en zijn ambities bij AZ. 

AZ'er Jayden Addai wil debuteren in de Alkmaarse hoofdmacht: "Ik ben ready" - NH Sport/Erik-Jan Brinkman

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52