Ga naar Content

Verdediger George Cox ziet 'onvolwassen' FC Volendam teleurgesteld afdruipen

FC Volendam verloor vandaag met ruime cijfers van Sparta: 1-4. Vleugelverdediger George Cox begon voor de vijfde keer in de basis bij de Volendammers en zag dat hij en zijn teamgenoten niet opstonden op de belangrijke momenten. "We zijn te naïef", aldus de Engelsman. 

George Cox: "We zijn vaak nog te onvolwassen" - NH Sport/Frank van der Meijden

"Vandaag scoort dezelfde speler twee keer uit een corner. Dat laat zien dat we nog erg jeugdig zijn", vertelt Cox na afloop van het duel. "Soms heb je een oudere speler nodig die hier iets aan kan doen. Vandaag lieten we zien dat we onvolwassen waren."

"In de tweede helft creëer je niets. Dan vraag je ook om de 1-3"

FC Volendam-middenvelder Calvin Twigt

Calvin Twigt vervulde bij FC Volendam weer een prominente rol op het middenveld. De geboren Amsterdammer kon echter ook niet zorgen voor meer doelpogingen voor zijn ploeg. "We weten als we thuis spelen dat we heel sterk zijn. Dat hebben we denk ik ook weer bewezen. In de tweede helft creëer je niets en dan vraag je ook om de 1-3."

Tekst gaat verder onder de video.

Calvin Twigt: "In de tweede helft creëer je eigenlijk helemaal niks" - NH Sport/Frank van der Meijden

'Geschmeichelt'

FC Volendam-trainer Matthias Kohler zag dat zijn ploeg veel balbezit had, maar dat er op de beslissende momenten de nodige foutjes werden gemaakt. "Ik was erg blij met het spel in de eerste helft. Uiteindelijk zat er meer in. We zijn op bepaalde momenten afgestraft."

Matthias Kohler: "Je moet er op de juiste momenten wel staan" - NH Sport/Frank van der Meijden

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play