Ga naar Content

Amstelvener leidt politie naar verdachte autokraker, opgepakt bij inval in woning

De politie heeft gisterochtend in de Amstelveense wijk Keizer Karelpark een verdachte autokraker opgepakt. Dat gebeurde nadat agenten op aanwijzen van een gedupeerde auto-eigenaar een woning waren binnengevallen. In dat huis werden gestolen spullen gevonden. 

Veenendaalplein Amstelveen - Foto: Google Streetview

Wanneer de politie de melding krijgt dat een man aan de portieren van auto's voelt, worden er onmiddellijk agenten op afgestuurd. Tijdens een zoekslag door de wijk wordt een man aangetroffen die aan het signalement voldoet, maar omdat de politie niet kan vaststellen dat hij iets strafbaars heeft gedaan, mag hij weer gaan. 

Bij een nieuw rondje door de wijk spotten de agenten dezelfde man opnieuw. Rond dat moment worden de agenten benaderd door een man die vertelt dat er spullen uit zijn auto zijn gestolen, en een dag eerder zijn fiets was gejat. 

Camerabeelden

Ze zien de eerder gecontroleerde man een woning invluchten, roepen collega's op voor versterking en omsingelen het huis. Intussen laat de bestolen man de politie camerabeelden zien van een man die aan het eerder doorgegeven signalement voldoet, schrijft de politie op Instagram.

Lees verder onder de Instagram-post van de Amstelveense politie

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Zodra de politie toestemming heeft, vallen ze de woning binnen en houden de man aan. Al snel stuiten agenten op gestolen goederen. Als ze vervolgens een grondige zoekslag door het huis maken, blijkt dat de man vermoedelijk nog veel meer buit heeft gemaakt. 

Buit terug bij eigenaren

De verdachte is meegenomen naar het bureau, waar hij wordt verhoord. De aangetroffen buit is inmiddels weer verdeeld onder de eerder gedupeerde en rechtmatige eigenaren. Of de man die de politie op het spoor van de verdachte zette de waardevolle spullen uit zijn auto en zijn fiets terugheeft, is niet bekend. 

De politie onderzoekt wat de man op zijn kerfstok heeft. Feit is dat de Amstelveense politie afgelopen tijd autobezitters nog waarschuwde voor een stijgend aantal autokraken. Behalve waardevolle spullen uit auto's worden er ook geregeld waardevolle onderdelen van auto's gestolen. Vooral katalysatoren en koplampen zijn gewild.

De politie roept gedupeerden op om in alle gevallen aangifte te doen. 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]