Ga naar Content

Gelijkopgaande spitsenstrijd richting Feyenoord-AZ: "Ik zet m'n geld op Pavlidis"

Net terug op Nederlandse bodem verschijnt Pascal Jansen alweer voor de camera. De AZ-coach maakt zich na de teleurstelling van gisteravond tegen Aston Villa (2-1 verlies) weer op voor de kraker van zondag in Rotterdam tegen Feyenoord. "We hebben wel iets recht te zetten."

AZ-coach Pascal Jansen wil zich herstellen na paar mindere wedstrijden - NH Nieuws

"We moeten aankomende zondag wel echt top zijn om Feyenoord te bestrijden", vertelt Pascal Jansen over de opponent van dit weekend. De regerend landskampioen krijgt wekelijks veel complimenten, maar de Rotterdammers verloren afgelopen weken ook van ploegen als FC Twente, Lazio Roma en Atletico Madrid. "Lazio Roma kwam goed weg, want ik vond Feyenoord erg goed. FC Twente had een iets ander strijdplan en hanteerde iets sneller de lange bal."

Giménez vs Pavlidis

Feyenoord en AZ is ook het duel tussen de topscorers. Vangelis Pavlidis heeft op dit moment een streepje voor, omdat hij er veertien heeft gemaakt. Al wordt die nog niet meegeteld door de gestaakte wedstrijd tegen NEC (1-2). Tegenover de dertien van Santiago Giménez. "Giménez is nog wat leper in het bespelen van de diepte. Van de andere kant kan hij ook weer wat leren van Pavlidis", kijkt Jansen naar het verschil in de spitsen.

Tekst loopt door onder de video.

AZ-coach Pascal Jansen over strijd der topscorers - NH Nieuws

Blessuretijd

De laatste twee edities verloor AZ in Rotterdam van Feyenoord in blessuretijd. De Alkmaarders zijn dus gewaarschuwd. "Het is heel vervelend dat je op dat soort momenten wordt verslagen. We proberen daar dus verandering in aan te brengen."

Tekst loopt door onder de video.

Twee keer verloor AZ in de slotfase in De Kuip, Pascal Jansen is dus gewaarschuwd - NH Nieuws

De wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst kan je zondag live volgen op NH Radio. Om 16.45 uur klinkt het fluitsignaal voor de aftrap.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52