Lees terug in ons liveblog: Europese uitschakeling dreigt voor AZ na nederlaag bij Aston Villa (2-1)

9 november 2023, 16.09 uur · Aangepast 9 november 2023, 23.30 uur
Door: Thomas Brood · Foto: PRO SHOTS / ProSportsImages

In de Europa League heeft Ajax het thuisduel tegen Brighton met 2-0 verloren. Ook AZ ging kopje onder. De Alkmaarders speelden een verdienstelijke wedstrijd maar verloren met 2-1 op bezoek bij Aston Villa. Voor de Noord-Hollandse clubs is Europees overwinteren zo goed als onmogelijk.

9 november 2023, 23.30 uur

Bedankt voor het volgen van het liveblog!

Wij sluiten deze Europese avond voor Ajax en AZ af. Ajax speelde een vrij kansloze wedstrijd en AZ speelde verdienstelijk. Toch stonden beide ploegen na afloop met lege handen.

9 november 2023, 23.00 uur

Uitschakeling dreigt

9 november 2023, 22.59 uur

Het verhaal van de wedstrijd

9 november 2023, 22.58 uur

90+5' | Afgelopen

AZ verliest de wedstrijd met 2-1 van Aston Villa.

9 november 2023, 22.50 uur

88' | Laatste wissels

Jens Odgaard en Tiago Dantas komen binnen de lijnen voor Sven Mijnans en Jordy Clasie. De officiële speeltijd is bijna voorbij, maar er zal nog wat blessuretijd bij gaan komen.

Aston Villa - AZ 2-1

9 november 2023, 22.44 uur

83' | Serieuze problemen

AZ heeft met deze stand een groot probleem in de groepsfase van de Conference League. De Alkmaarders staan nu virtueel op 6 punten van zowel Aston Villa en Legia Warschau met nog twee wedstrijden te spelen.

9 november 2023, 22.43 uur

81' | Doelpunt Aston Villa

Tien minuten voor tijd valt 'ie alsnog voor Aston Villa. Ollie Watkins kopt raak...

9 november 2023, 22.41 uur

78' | Mihailovic net tekort

Na een fantastische pass van Martins Indi achter de laatste linie komt Mihailovic voor de keeper, maar wordt ternauwernood verdedigd.

Aston Villa - AZ 1-1