Bekerstunt AFC Amsterdam: amateurs knikkeren PEC Zwolle uit bekertoernooi

Opnieuw een flinke stunt in de beker. AFC Amsterdam heeft vanavond in de eerste ronde van de KNVB-beker PEC Zwolle uitgeschakeld. Op eigen veld wisten de amateurs met een late treffer te winnen van de nummer negen van de eredivisie.

AFC'er Wessel Been heeft het bekerduel tegen PEC Zwolle beslist - Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

PEC had het vanaf de eerste helft moeilijk tegen de Amsterdammers. De profs uit Zwolle zochten in de tweede helft tevergeefs naar een openingsdoelpunt, maar liepen zich stuk op de verdediging van AFC. De Amsterdammers leken een kwartier voor tijd al op voorsprong te komen, maar het doelpunt van invaller Raily Ignacio werd vanwege buitenspel afgekeurd.

In de slotfase kopte invaller Wessel Been zijn club op Sportpark Goed Genoeg alsnog naar de 1-0 overwinning. Hij stond een minuut in het veld toen hij scoorde. AFC staat op de tiende plaats in de tweede divisie.

Tekst loopt door onder de tweet.

Vanavond hebben twee andere Noord-Hollandse clubs zich ook geplaatst voor de volgende ronde van de beker. RKAV Volendam was met 5-0 te sterk voor Eemdijk. De ploeg van Berry Smit won in het stadion van FC Volendam dankzij doelpunten van Roy Tol (2x), Jim Beers, Daan van Baars en Stefan Plat eenvoudig.

DEM kende ook een goede bekeravond. Op eigen veld won het met 3-1 van Hoogeveen. De ploeg uit Beverwijk stond binnen een half uur al met 3-0 voor. Thomas de Vries scoorde al snel twee keer en Brooklyn Riley van Doorneveld bepaalde de marge op drie in het voordeel van de Noord-Hollanders. Jeroen Kamphuis deed nog iets terug namens de bezoekers, maar DEM bekert verder.

FC Volendam

FC Volendam zou eigenlijk morgen in actie komen tegen Excelsior Maassluis. Dat bekerduel is in verband met Ajax - FC Volendam verplaatst naar 19 december. De ploeg van Matthias Kohler gaat morgenavond om 20.00 uur op bezoek in de Johan Cruijff Arena.