Ga naar Content

Oeps! Hoe komen deze geparkeerde auto's bij station Haarlem-Spaarnwoude weer weg?

Een opmerkelijk gezicht op de parkeerplaats bij station Haarlem-Spaarnwoude: meerdere automobilisten hadden blijkbaar niet door dat er grootschalige werkzaamheden op komst waren. Hun auto's staan nu op eilandjes van klinkers, omgeven door een zee van zand.

Fout geparkeerd Haarlem-Spaarnwoude - Foto: NH / Rob Wtenweerde

Een deel van het parkeerterrein wordt weggehaald, om plek te maken voor tijdelijke woningen, waarin oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne moeten worden opgevangen. Tientallen borden op en rond het P+R-terrein waarschuwen dat er per 23 oktober een parkeerverbod geldt op zo ongeveer de helft van het parkeerterrein.

Meerdere mensen hadden dat niet door of hebben hun voertuig daar al weken geleden geparkeerd. Een voorbijganger die in de stromende regen voorbij loopt, wijst lachend naar een kleine, rode auto. De wagen is omgeven door een stapel klinkers. "Zie die maar eens weg te krijgen. Stom ook, die borden staan er al een tijdje." Ze loopt snel weer door, ze moet de trein halen.

Fout geparkeerd Haarlem-Spaarnwoude - Foto: NH / Rob Wtenweerde

Welgeteld staan er vijf auto's die het terrein straks met de grootste moeite moeten zien te verlaten. Hopelijk houdt de regen niet de hele tijd aan, anders verandert de zee van zand ook nog eens in een modderpoel.

Update gemeente

Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de meeste gestrande auto's inmiddels zijn weggehaald door de eigenaren. Verder zijn er woensdagochtend hekken om het terrein gezet. Er staan nu nog twee wagens, waarvan één met buitenlands kenteken. Die wagens worden op korte termijn weggesleept, legt de woordvoerder uit. De woonunits voor oorlogsvluchtelingen worden namelijk binnenkort geplaatst.

De vele gele borden waarop het parkeerverbod wordt aangekondigd, stonden er al een tijdje.

Parkeerverbod Haarlem-Spaarnwoude - Foto: NH / Rob Wtenweerde

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]