Ga naar Content

Passagiers vast in kapotte bus op snelweg A9, verkeer omgeleid

Een onbekend aantal reizigers in een bus op snelweg A9 kon geen kant op. De bus waar zij inzitten hield er ter hoogte van afrit Stadshart-Amstelveen mee op. Dat laat Rijkswaterstaat weten op X. Inmiddels hebben de passagiers de bus verlaten en is deze weggesleept.

De rechter rijstrook is in verband met de veiligheid afgesloten - Foto: Rijkswaterstaat

Een woordvoerder van vervoersbedrijf Transdev laat aan NH weten dat de aandrijving van de bus door een technisch probleem niet meer werkt. "Hoe dat precies komt, weten we nog niet." Hij kan niet vertellen hoeveel mensen er in de bus zitten, "maar het gaat om bus 300 van Haarlem naar Bijlmer-Arena en die zit meestal wel vol. Het zal dus niet om twee mensen gaan."

Andere bus

Een andere bus van Transdev is op dit moment onderweg om de passagiers op te halen. "Want je kunt natuurlijk niet zeggen: loop maar even over de A9 verder naar je bestemming", aldus de woordvoerder. "Daar is het wachten nu op." 

In verband met de kapotte bus was de rechterrijstrook afgesloten. De vertraging viel mee: er stond zes kilometer file en dat zorgde voor zo'n zeven minuten vertraging. Het verkeer werd omgeleid vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer richting Utrecht volgt de A4, A10 en A2, 

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat aan NH weten dat de bus inmiddels is weggesleept en de situatie op de A9 'weer helemaal normaal is'.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]