FC Volendam buigt achterstand om tegen Excelsior en profiteert van puntenverlies Ajax

FC Volendam heeft de laatste plaats overgedragen aan Ajax. De Palingboeren versloegen na de rust Excelsior met 3-1. Daardoor stijgen ze in aanloop naar de kelderkraker met Ajax naar plaats zestien.

FC Volendam viert feest - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

In de openingsfase kwam Volendam erg goed uit via Garang Kuol. De Australiër schoot echter vol op doelman Stijn van Gassel. Excelsior werd aan de andere kant gevaarlijk via Lazaros Lamprou, maar tikte hij van dichtbij over. Robert Mühren zorgde voor het meeste gevaar aan de Volendamse zijde in de rest van de eerste helft.

Zo gaf hij een goede assist op Kuol, maar schoof hij de bal opnieuw op Van Gassel. Mühren tikte vervolgens bijna binnen en Bilal Ould-Chikh zag een inzet net naast gaan. Volendam kreeg dus de beste kansen. Toch nam Excelsior de leiding. Couhaib Driouech maakte een ragfijne voorzet van Redouan El Yaakoubi knap af: 0-1.

Tekst gaat verder onder de video.

Matthias Kohler vertelt over de ommekeer van FC Volendam - NH Sport / Menno Schilder

Zo slecht als Volendam de eerste helft eindigde, zo sterk begon het aan de tweede. Benaissa Benamar kopte een voorzet van Josh Flint tegen de touwen: 1-1. Binnen de kortste keren nam Volendam ook voor het eerst de voorsprong. Robert Mühren scoorde in twee instanties: 2-1. Er volgde een fase met een aantal speldenprikjes aan beide kanten.

Door het nieuws van Ajax werd de sfeer in Volendam steeds beter. Dat gevoel werd nog meer versterkt na een kolossale blunder van Van Gassel. De doelman anticipeerde niet goed op een terugspeelbal en zag Milan de Haan profiteren: 3-1.

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur (Douiri/60), Benamar, Flint, Cox; Mirani, Twigt, De Haan (Van Driel/90); Ould-Chikh, Mühren (Zeefuik/92), Kuol (Johnson/46)

Milan de Haan was belangrijk met een doelpunt voor FC Volendam - NH Sport / Menno Schilder