Gerelateerde videos

Samenvatting: VOC deelt gevoelige tik uit aan titelconcurrent Venlo

VOC heeft de eerste slag geslagen in de strijd om het kampioenschap tegen Venlo. Het werd in Amsterdam 28-23 voor de Amsterdamse landskampioen, daardoor staat VOC twee punten los van de Limburgers.

VOC en Venlo waren allebei nog zonder puntenverlies in de eredivisie na zeven wedstrijden. De Amsterdammers waren gebrand op eerherstel na de eerdere afslachting in de Supercup tegen de Limburgers: 30-16. Een aderlating in aanloop naar het treffen was de blessure van Romee Maarschalkerweerd, de sterkhouder ontbrak.

VOC-trainer Rachel de Haze spreekt haar speelsters toe - Foto: NH Sport/Frank van der Meijden

VOC begon matig aan het duel en keek snel tegen een achterstand. Halverwege herstelde ze zich en na een reeks van zeven achtereenvolgende punten nam het een voorsprong. De handbalsters uit de hoofdstad stonden bij de rust met 15-11 voor.

In de tweede helft werd de wedstrijd steeds feller en steviger, maar VOC liet zich niet van de wijs brengen. De marge bleef constant vier punten met Venlo. In vergelijking met de Supercup-wedstrijd eerder dit seizoen was VOC twee klassen beter. Vooral Zenzi Matthaei had dit duel een groot aandeel met een aantal doelpunten op belangrijke momenten. VOC was uiteindelijk met 28-23 te sterk voor Venlo.

Door de zege gaat VOC nu alleen aan kop in de eredivisie. De formatie van Rachel de Haze won al haar wedstrijden en heeft nu twee punten voorsprong op Venlo.