Ga naar Content

Weer tientallen vertragingen en annuleringen Schiphol door dichte mist

Dichte mist, met name in de ochtend, zorgt er donderdag voor dat tientallen vluchten op Schiphol vertraagd of zelfs geannuleerd worden. Maandagochtend was het door dichte mist ook al raak.

Net als maandag tientallen vertraagde vluchten door de dichte mist (archieffoto) - Foto: ANP

Aan het begin van de middag is er nog sprake van mist en oponthoud op de luchthaven, vertelt een woordvoerder van de luchthaven: "Het is nu nog steeds nevelig. We staan in nauw contact met verschillende weerexperts, en die hopen dat de mist in de loop van de dag verder optrekt."

Afgelopen maandag zorgde dichte mist er ook al voor dat veel vluchten vertraagd of geschrapt werden. Toen kwamen de eerste weerwaarschuwingen 's avonds laat binnen. Nu kon Schiphol al eerder, woensdagmiddag, hun reizigers waarschuwen: "Gistermiddag kregen we de eerste signalen binnen, toen hebben we meteen een waarschuwing geplaatst op onze website, zodat reizigers zo goed mogelijk op de hoogte waren van de mogelijke vertragingen."

Hele dag vertragingen

De mist blijft donderdag langer hangen dan maandag, en vliegtuigen kunnen nog de hele dag te maken hebben met vertraging. Of er de komende dagen weer kans is op mist is volgens de woordvoerder niet duidelijk: "Niets is zo veranderlijk als het weer, zeker in het geval van mist. We blijven contact houden met de weerdiensten, en zodra we het weten kunnen mensen dat lezen op onze website." 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]