Ga naar Content

Jonge vrouw mishandeld in Schoterbos Haarlem: moeder zoekt getuigen

Een jonge vrouw is afgelopen zondagavond meerdere keren mishandeld door een groep van ongeveer tien jongeren op fatbikes en scooters. Dat meldt haar moeder op Facebook. De politie onderzoekt of er een verband is met de eerdere zogenaamde 'fatbike-bende'. 

Ingang Schoterbos bij Jan Gijzenkade - Foto: NH / Rob Wtenweerde

De moeder van het slachtoffer beschrijft de gebeurtenissen op Facebook. Haar dochter zou op drie verschillende plekken, tussen kwart voor negen en negen uur 's avonds, zowel fysiek als mentaal zijn mishandeld. Het gaat om drie plekken in het midden van het Schoterbos en richting/op de Jan Gijzenkade. Ze vraagt iedereen die iets gezien heeft om zich te melden. "Het betreft een groep jongeren (ong 10 stuks) met fatbikes, scooters en opvallende helmen met rode vleugels/oortjes erop", schrijft ze op Facebook.  

Het slachtoffer liep alleen door het goed verlichte park, toen ze uit het niets door de groep werd aangevallen. Ze werd tegen de grond gewerkt en geschopt en geslagen. De moeder noemt het een 'laffe terreurdaad'. Meerdere omwonenden laten weten dat het Schoterbos in Haarlem-Noord de laatste tijd vaker onveilig wordt gemaakt door jongeren op scooters of fatbikes.

Getuigenoproep

Een politiewoordvoerder bevestigt dat er aangifte van de mishandeling is gedaan en dat de zaak nu in onderzoek is. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie in Haarlem melden. Op de vraag of er nu extra wordt gesurveilleerd in het Schoterbos, vertelt de woordvoerder dat er 'overal wordt gesurveilleerd, dus ook in en bij het Schoterbos'. 

De politiewoordvoerder benadrukt wel dat surveilleren maar een beperkt effect heeft. In geval van onraad is het goed om direct de politie te bellen.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]