Ga naar Content

Brandweer blust brand in eigen kazerne: "Ook wij hebben elektra dat kan branden"

Blussen in je eigen brandweerkazerne; dat is het brandweerkorps van Winkel vanmorgen overkomen. Een korte, felle brand heeft de keuken van de kazerne aan de Zandwilg onklaar gemaakt. Het vuur was volgens een woordvoerder kort uitslaand, maar is inmiddels weer onder controle. Niemand raakte gewond.

Brand in de eigen kazerne van de brandweer in Winkel is snel geblust - Foto: NH / Jurgen van den Bos

Meerdere piepers gingen vanmorgen af bij het brandweerkorps van Winkel. Groot was de verbazing dat de melding de eigen kazerne betrof. "Er is meteen groot opgeschaald, omdat de vlammen even uit de achterkant van het pand sloeg en rookwolken over de weilanden trokken", vertelt Janine Moddermann van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. 

Meerdere korpsen uit de regio zijn opgeroepen om de brandweer bij te staan. "Omdat de brand boven was, hebben ze de auto's heel snel uit de garage kunnen rijden en was het materieel beschikbaar om de brand snel te blussen." Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

De brandweer was vanmorgen in groten getale aanwezig, dat zie je in deze video. Tekst gaat onder de video door.

Brandweer Winkel blust brand in eigen kazerne - NH

Brand in eigen kazerne kun je niet uitsluiten, zegt Moddermann: "Ook wij hebben elektrische apparaten die in brand kunnen vliegen." De korte, maar opmerkelijke brand heeft een behoorlijke impact op de leden van het brandweerkorps. Zij zijn vanmorgen bijgepraat. De blusgroepen zijn ondanks de schrik gewoon paraat om andere brand te bestrijden. 

Lees ook