Ga naar Content

Honkballers Amsterdam Pirates pakken landstitel na thriller: "Mooiste moment uit mijn carrière"

Amsterdam Pirates heeft op sensationele wijze de zevende landstitel in de clubhistorie veroverd. De honkballers waren na een ware thriller nipt te sterk voor Neptunus: 9-8. "Dit is het mooiste moment uit mijn carrière", glunderde pitcher Nelmerson Angela na afloop. 

Amsterdam Pirates kampioen: "Bewijs dat niet altijd het beste team wint, maar het hechtste team" - NH Nieuws

De honkballers uit Amsterdam dwongen eerder op de zondag de beslissingswedstrijd af. Aangezien zij met 5-1 wonnen in de zesde wedstrijd en het daardoor 3-3 stond in de best-of-seven series. 

"Een droomfinale voor alle toeschouwers"

MVP Jorrit Penseel

Thriller

In die zevende wedstrijd kwam Amsterdam al in de tweede inning op een 4-0 voorsprong, maar Neptunus kwam in diezelfde inning al op gelijke hoogte. De Rotterdammers liepen uit naar 7-4. Via onder andere een homerun van Amsterdam-captain Roelie Henrique stond het na vijf innings 8-8.

In de achtste inning kwam Jules Cremer over de thuisplaat en stonden de Amsterdammers met 9-8 voor. In de spannende laatste slagbeurt van Neptunus werd er niet gescoord en zo werd Amsterdam Pirates landskampioen. "Een droomfinale voor alle toeschouwers", straalde Jorrit Penseel na de winst. De eerste honkman werd na afloop verkozen tot MVP van de Holland Series.

Tekst gaat verder onder de video.

Honkballer Jorrit Penseel over het kampioenschap van Pirates - NH Sport / Thomas Brood

Bijna niemand had aan het begin van het seizoen verwacht dat Amsterdam in de Holland Series zou staan. De hoofdsponsor en ook veel spelers vertrokken. Met een jong team moest coach Mervin Gario aan de bak. "Ik had dit wel verwacht. Vraag maar na. Ik heb bij Pioniers ook met bescheiden middelen gewerkt", was het commentaar van Mervin Gario na afloop.

Tekst gaat verder onder de video.

Pirates-coach Mervin Gario: "Dit had ik verwacht" - NH Nieuws

Het is voor Pirates de zevende titel in de historie. Dat gebeurde eerder in 1987, 1990, 2008, 2011, 2019 en 2021. Vorig seizoen ging de titel naar HCAW uit Bussum.

Amsterdam-pitcher Nelmerson Angela: "Mooiste moment uit mijn carrière" - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52